Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Īsi pirms mācību gada sākuma Bauskā skolu remonti iestrēguši

Līdz jaunā mācību gada sākumam ir mazāk nekā divas nedēļas, bet Bauskas Valsts ģimnāzijā un Bauskas sākumskolā nav nevienas mācību telpas, kurās būtu pabeigts remonts, vēsta Bauskas Dzīve.

Pašlaik Bauskas sākumskolā vismazāk sagatavots pirmais stāvs – klašu telpās vēl nav ielietas betona grīdas. Bauskas Valsts ģimnāzijā bažas rada otrais un ceturtais stāvs, kā arī klases, kur atrodas ventilācijas sistēmu lielās caurules. Grīdas nav arī virtuvē, plašs remonts rit ēdnīcā.

Novada domes pārstāvji pirmdien, 18.augustā, notikušajā būvsapulcē pārmeta SIA Starbag valdes loceklim Uģim Strupulim kavēšanos, bet būvnieku pārstāvis atbildēja, ka patiesais iemesls ir grozījumi projektos un papildu darbi. Dažādas vienošanās par darbu veikšanu Strupulis saprot pa savam un attiecīgi pildīšot.

Būvuzraugs Jānis Rikters norādīja, ka nav sakārtota nepieciešamā dokumentācija, lai firma saņemtu naudu par jūlijā paveikto. Viens no apakšuzņēmējiem apstādinājis darbus, jo viņam nav samaksāts par paveikto. "Jūs man neesat samaksājuši. Kā lai es maksāju viņiem?" jautājis Strupulis. "Paši neesat sakārtojuši dokumentāciju, lai naudu saņemtu," atbildējis Bauskas Valsts ģimnāzijas direktors Raimonds Žabovs. "Es arī saku – jūs neesat man samaksājuši," vārdu kaujas turpinājis Strupulis.

Bauskas Valsts ģimnāzijas direktors cenšas būt optimists un cer, ka līdz 1. septembrim mācību telpas būs gatavas, skolēniem būs, kur palikt, nevajadzētu strādāt divās maiņās. Šonedēļ Bauskas Valsts ģimnāzijā varētu pabeigt trešā stāva klases, nākamnedēļ – varbūt otro stāvu. Ģimnāzijas pedagogi ir pesimistiskāki. Skolotāja Vija Cerusa atzina, ka, viņasprāt, šiem darbiem nepieciešams vismaz mēnesis.

Bauskas Valsts ģimnāzijas un Bauskas sākumskolas audzēkņi nonākuši ķīlnieku lomā – mācību gads tūlīt sāksies, nav vairs laika mainīt būvnieku. Atliek cerēt, ka darbi tiks pabeigti pietiekami ātri. Jebkurā gadījumā remonts notiks arī mācību gada laikā – jāierīko apkures sistēma, jāpabeidz fasādes remonts, telpu remontdarbi, aktu zāle, jāsiltina pamati.

Plašāk par nesaskaņām starp būvniekiem un pasūtītājiem lasiet portālā Bauskas Dzīve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas