Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Jaunzeme-Grende: Liepājas koncertzālei ir jābūt projektam, "par ko deg Liepājā"

"Pēc šodienas sarunas ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija), es domāju, mēs nonāksim pie secinājumiem, vai Liepāja patiešām vēlas būvēt koncertzāli," piektdien Rietumu radio sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK).

Viņa norādīja, ka koncertzāles atrašanās vieta ir Liepāja un tam pirmkārt ir jābūt projektam, "par ko Liepājā deg".

"Plānotā koncertzāles būvniecības vieta ir Liepāja, un pilsētas vadības uzdevums ir tikt galā ar šo jautājumu. Kultūras ministrs var palīdzēt, un es darīšu visu, kas ir manos spēkos, taču tam pirmkārt ir jābūt Liepājas projektam, par ko Liepājā deg," sacīja ministre. Viņa uzskata, ka koncertzāles būvniecība ir viena no Liepājas izaugsmes iespējām, un šodien ar Sesku ministre runās, kādā veidā kopīgiem spēkiem varētu šo lietu atrisināt līdz galam.

Jau ziņots, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) piektdien dodas pirmajā reģionālajā vizītē, kuras laikā apmeklēs Liepāju.

Lai runātu par kultūras nozares aktualitātēm un reģionālo sadarbību, kultūras ministre tiksies ar Liepājas pilsētas domes vadību un profesionālajiem kultūras kolektīviem - Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem un Liepājas teātra vadību.

Atbildot uz jautājumu, vai ministre ir informēta par Liepājas kultūras dzīves problēmām, piemēram, Liepājas Simfoniskā orķestra mūzikas instrumentu slikto kvalitāti, Jaunzeme-Grende sacīja: "Mana pieeja dzīvē ir tāda, ka es uz problēmām raugos ļoti pozitīvi, jo, ja ir problēma, tad notiek attīstība un izaugsme," sacīja ministre, norādot, ka visa Latvijas kultūras industrija var atviegloti nopūsties, jo budžeta konsolidācija kultūras jomu neskars, kas "nozīmē, ka naudas nebūs mazāk, naudas būs tikpat, cik ir".

Katram kultūras jomā strādājošajam ir jāsaprot, ka budžets nav vienīgais kultūras finansēšanas resurss. Ir iespējas naudu nopelnīt pašiem, un šajā ziņā Liepājas Simfoniskais orķestris ir ļoti labs piemērs. Ir pieejami dažādi fondi, tostarp Eiropas, mecenāti un sponsori, - lai piesaistītu kultūrai vairāk naudas, ir jālūkojas šajā virzienā, sacīja ministre.

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende arī, svinot Lāčplēša dienu, Liepājas muzeja nodaļā Liepāja okupāciju režīmos atklās izstādi Neatkarīgās Latvijas armijas virsleitnants Fridrihs Feldmanis.

Vizītes noslēgumā kultūras ministre apmeklēs mūzikla Pūt, vējiņi! pirmizrādi Liepājas teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas