Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Par Smiltenes novada domes priekšsēdētāju ievēlē bijušo Apes vadītāju un Saeimas deputāti Harju

Šodien Smiltenes novada domes sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēja Astrīdu Harju (JV), kura jau mēnesi pildīja domes priekšsēdētāja pienākumus, bet savulaik ilgus gadus ir vadījusi Apes pašvaldību un bijusi arī Saeimas deputāte.

Harju bija vienīgā pretendente uz priekšsēdētājas amatu. Viņa amatā tika ievēlēta ar 12 balsīm. Balsojumā nevarēja piedalīties Iluta Apine (JV), kura sēdē piedalījās attālināti. Divi deputāti sēdē nepiedalījās.

Harju deputātiem solīja nepievilt viņu uzticību un atbalstu. Viņa pauda apņēmību sadarboties ar visiem deputātiem, administrācijas darbiniekiem, kā arī Vidzemes plānošanas reģiona un valdības pārstāvjiem. Harju atzina, ka nākamais gads pašvaldībām nebūs labāks par šo, jo valdība raugās, kā vēl kādu valsts pārvaldes funkciju deleģēt pašvaldībām.

Harju pateicās iepriekšējam domes priekšsēdētājam Edgaram Avotiņam (NA) par atstāto mantojumu, kas esot labs. "Finanšu grūtības ir visām pašvaldībām, taču tās ir pārejošas," sprieda jaunā domes priekšsēdētāja.

Iepriekš vairāki domes deputāti aģentūrai LETA apliecināja, ka Smiltenes novada domes priekšsēdētājas amatam atbalstīs Harju. Viņa, vērtējot mēneša laikā paveikto pašvaldībā, sprieda, ka šajā laikā esot strādāts vienā komandā gan ar domes deputātiem, gan administrācijas darbiniekiem. Viņa iepazinusies ar pašvaldības finanšu plūsmu un secinājusi, ka ir "50:50 iespējamība" šo finanšu gadu pabeigt "pa nullēm", taču vēl labāk būtu atstāt kaut nelielu uzkrājumu nākamajam gadam.

Viņa atzina, ka pašvaldības iestādēm šogad ir jārēķinās, ka ikdienas uzturēšanai finansējums būs tikai neatliekamām vajadzībām un darbiniekiem nebūs neviena bonusa.

Kā vēstīts, augustā Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Avotiņš paziņoja par atkāpšanos no amata, tādēļ deputātiem jāvēlē jaunu domes priekšsēdētāju. 2024.gada 25.jūlijā Smiltenes novada pašvaldības ārkārtas sēdē divos no atsavināšanas lēmumiem Avotiņš nesaņēma klātesošo deputātu vairākuma atbalstu un, uztverot to kā neuzticības balsojumu sēdes noslēgumā, iesniedza paziņojumu par atkāpšanos no Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētaja amata.

Augustā Smiltenes novada domes sēdē netika ievēlēts jauns domes priekšsēdētājs, tāpēc domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Harju, kura līdz tam bija priekšsēdētāja vietniece kultūras un sociālajos jautājumos.

Kā vēstīts, Harju ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze pašvaldības darbā, no tiem 17 gadus viņa bijusi pašvaldības vadītāja Apes pilsētai ar lauku teritoriju, bet vēlāk Apes novadam. No 2017.gada jūnija līdz 2018.gada novembrim Harju bija 12. Saeimas deputāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas