Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Paziņas uzskata, ka viltus "trīnīšu māte" ir melojusi vairāku mēnešu garumā

Jelgavnieces, kuras palīdzējušas it kā topošajai trīnīšu māmiņai Elīnai Šakurovai, uzskata, ka stāsts par jaunās sievietes grūtniecību ir rūpīgi izplānota krāpšana, kas, iespējams, būtu turpinājusies, ja par it kā trīs mazuļu piedzimšanu piektdien nevēstītu vietējie un nacionālie mediji, otrdien raksta laikraksts Zemgales Ziņas.

Piektdienas rītā Ziņas no Ināras (redakcijas rīcībā ir arī viņas uzvārds) saņēma informāciju, ka jelgavniecei E.Šakurovai Stradiņa slimnīcā piedzimuši trīs dēliņi. Sazinoties ar jauno māmiņu, viņa šo faktu apstiprināja, ar priecīgo notikumu viņu sveica arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņs un Labklājības ministrija. Taču pēcpusdienā redakcijā ieradās pati Elīna, apgalvojot, ka viņa nav bijusi stāvoklī, bet pa viņas telefonu ar masu medijiem un valsts iestādēm runājuši kolēģi Olaines cietumā, šādi izjokot gan viņu, gan pārējo sabiedrību. Arī slimnīcā apstiprināja, ka pagājušajā nedēļā trīnīši nav dzimuši.

Melo no oktobra

"Stāsts par grūtniecību un trīnīšiem bija rūpīgi izplānots un īstenots sešu mēnešu garumā. Ja nebūtu publikācijas medijos, arī tagad viņa turpinātu mūs apkrāpt," pirmdien Ziņām atklāja Ināra, kura Elīnai palīdzējusi kopā ar savu māsu uzņēmēju Mirdzu. Arī viņa savu uzvārdu lasītājiem atklāt nevēlas, lai nekļūtu par sabiedrības apsmieklu, jo tagad jūtas "kā cērpama aita".

"Elīna "iefiltrējās" mūsu ģimenē. Oktobrī viņa paziņoja, ka ir stāvoklī, 21. janvārī gribēja svinēt kāzas ar kādu Intaru," stāsta Mirdza. Intars esot strādājis Norvēģijā, darbā guvis smagu traumu, par ko arī ziņojis īsziņas veidā Inārai, aicinot viņu par notikušo nestāstīt Elīnai. "Tikai tagad saprotam, ka nekāda Intara nav bijis," piebilst Ināra. Kādā novembra vakarā Elīna savā telefonā saņēmusi it kā zvanu no Norvēģijas, zvanītājs paziņojis, ka Intars miris. Sievietes stāsta, ka Elīnai pēc zvana bija histērija. "Es piedāvāju viņai materiālu palīdzību, lai varētu vīrieša līķi atgādāt uz Latviju, taču Elīna no tās atteicās, jo Intars strādājot pārvaldē, kas saistīta ar cietumiem, un kolēģi viņu nogādāšot uz Latviju ar helikopteru," stāsta Mirdza, kura sievietei aizdevusi naudu bērēm – 200 latu. Tā kā bēres notikušas Liepājā, kur dzīvojot arī Intara māte Larisa, abas kundzes uz tām nav bijušas.

Grūtniecei atteikt nedrīkst

Sievietes ir sašutušas, ka vairāku mēnešu laikā Elīnai izdevies veiksmīgi tēlot grūtnieci. "Vēders "auga", viņa stenēja un staigāja kā grūtniece. To var apliecināt vismaz 20 cilvēku," apgalvo Ināra, kura ar māsu atbalstījusi Elīnu, jo sieviete stāstījusi, ka attiecības ar māti ir saasinātas, jo māte nav atbalstījusi viņas aizraušanos ar Intaru, arī mazbērnus nav vēlējusies.

"Grūtniecei neko nedrīkst atteikt, tāpēc pirkām viņai augļus, devām naudu braukšanai pie ārsta. Atdevu viņai savu mēteli, jo iepriekšējais viņai kļuvis par mazu," stāsta Mirdza, savā un māsas telefonā rādot neskaitāmas īsziņas no Elīnas, arī pagājušajā nedēļā rakstītās, kurās viņa stāsta gan par to, ka dodas uz dzemdībām "Stradiņos", gan par trīs puiku piedzimšanu. Sievietes, iespējams, vērsīsies policijā. Abas gan atzīst – svarīgi nevis materiālie zaudējumi, bet morālais pazemojums.

Palīdzējušas citas māmiņas

Pārsteigta par notikušo ir arī Ieva, kura portālā calis.lv organizēja mantu vākšanu topošajai māmiņai pēc bērnu it kā tēva bojāejas. "Personīgi ar Elīnu satikusies neesmu, jo, kad savāktās mantas aizvedu uz Jelgavu, viņas nebija klāt. Man visvairāk sāp, ka mantas ziedojusi esmu ne tikai es, bet arī citas sievietes. Tur bija gan pamperi, gan vanniņa un karuseļi," ar nožēlu atzīst Ieva, kura līdzīgi kā Mirdza un Ināra tagad baidās no Elīnas atriebības, jo meli nākuši gaismā.

Piektdienas vakarā, masu medijos izlasot, ka Elīna ziņu par trīnīšu piedzimšanu sauc par kolēģu joku, Ieva zvanījusi Elīnai. "Viņa turpināja apgalvot, ka trīnīši tiešām ir dzimuši, bet ziņu par kolēģu joku sauca par mediju atriebību, jo viņa nav ļāvusi bērnus fotografēt. Brīvdienās zvanīju vēlreiz, viņa solīja, ka saziedotās mantas atdos," stāsta Ieva.

Meklēs palīdzību

"Man ir kauns. Laikam kādā mirklī neesmu viņai veltījusi pietiekami daudz uzmanības," sazinoties ar redakciju, atzina Elīnas māte Ilze, ar kuru piektdienas vakarā tikušās iepriekš minētās kundzes. Viņa meitas melus skaidro ar emocionāliem pārdzīvojumiem pēc tēva nāves un sola meklēt speciālistu palīdzību, taču atzīst, ka nevar izskaidrot, kas lika meitenei melot.

"Nevaru saprast arī Ināru un Mirdzu. Viņas taču iepriekš varēja ar mani sazināties un pajautāt. Nedrīkst akli uzticēties vienam cilvēkam," aicina Ilze, kura uzskata, ka meita nav atriebīga un sievietēm nav jābaidās par savu drošību. Arī mātei Elīna nav spējusi izskaidrot, kāpēc melojusi.

Ar pašu Elīnu vakar Ziņām sazināties neizdevās, jo viņas telefons bija izslēgts. Šodien komentāru sniegt sola arī Ieslodzījuma vietu pārvalde, kuras "paspārnē" darbojas Olaines cietums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas