Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Prāvu finansējumu projekta realizācijai no Rēzeknes domes saņēmušo biedrību savulaik dibināja Jānis Urbanovičs un Ivans Ribakovs

Raidījums: Saskaņai pietuvināta biedrība saņem finansējumu no Rēzeknes domes

Partijai Saskaņa tuva biedrība realizē 670 tūkstošus eiro vērtu projektu ar Rēzeknes domes atbalstu, svētdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums de facto.

Ar ieceri par piemiņas vietu pirmajam Latgales latviešu kongresam vērsusies biedrība Latgalieši, un dome piekritusi projektu finansēt. Kādreizējo autostāvvietu pārvērtīs par skvēru, tā vidū uzstādīs pieminekli. Ja var ticēt publiski teiktajam, tad kopējās izmaksas (ar PVN) ir aptuveni 670 tūkstoši eiro. Taču līdz šim noklusēts vēl kāds svarīgs fakts – pēc būtības biedrība Latgalieši ir partijas Saskaņa projekts. To pirms 12 gadiem dibinājuši Jānis Urbanovičs un Ivans Ribakovs, bet tagad valdē ir Saeimas deputāts, saskaņietis Jānis Tutins un Rēzeknes domes deputāts Jānis Krišāns – arī no tās pašas partijas.

Sarunā ar de facto Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņa) atklāj – no piemiņas vietas izveidei piešķirtiem līdzekļiem aptuveni 85 tūkstoši eiro pārskaitīti pašai biedrībai – projektu konkursam un paša pieminekļa izveidei.

Rēzeknes pašvaldības priekšsēdētājs intervijā Latvijas Televīzijai pauda viedokli, ka, viņaprāt, "nekāda sakara ar politiku šai biedrībai nav, tie ir politiķi, kas ir vairāk vai mazāk aktīvi, kas grib Latgales kultūru attīstīt, un, ja starp tiem ir Saskaņas biedri, tā ir apsveicama lieta".

Biedrības Latgalieši valdes loceklis, Rēzeknes domes deputāts Jānis Krišāns neredz problēmu faktā, ka dome viņa organizācijai piešķīrusi prāvu naudas summu. "Biedrībā es esmu sen un vienmēr esmu palīdzējis tai biedrībai, es arī ar invalīdiem 30 gadus strādāju. Jūs ko, gribat teikt - ja esi deputāts, tad tu vispār... Vai mums deputātiem jābūt bezdarbniekiem, vai kā?" sarunā ar de facto izteicās Krišāns.

Latgales kongresam veltīta piemiņas vieta nav vienīgais vērienīgais projekts, ko pirms vēlēšanām realizē Rēzeknes dome. Tieši šoziem tā lēmusi tīrīt sniegu ne tikai pie pašvaldības objektiem, bet arī pie privātīpašumiem. Šopavasar rēzekniešus sagaida arī mākslas festivāls – tā ietvaros plānots arī bezmaksas koncerts ar Laimas Vaikules un grupas Carnival Youth piedalīšanos – precīzi nedēļu pirms pašvaldību vēlēšanām. Festivāla rīkošanai izsludināts vairāk nekā 100 tūkstošu eiro vērts konkurss. Vēl līdzekļi būs nepieciešami bezmaksas transporta ieviešanai Rēzeknē deklarētājiem iedzīvotājiem – pilsētā jau sākusi izsniegt tā sauktās Rēzekniešu kartes.

Raidījums de facto aprēķinājis, ka visi minētie pasākumi kopā varētu izmaksāt vismaz 1,2 miljonus eiro. 

Top komentāri

Tūtiņdreijers
T
Tas ir vēl viens piemērs kāpēc ar skolu latviskošanu Latvijā nedrīkst kavēties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas