Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tiesvedībā iesaistītā Karvas HES sākusi darbu

Ar vides aizstāvjiem un makšķerniekiem tiesvedībās iesaistītā Karvas mazā hidroelektrostacija (HES) uz Vaidavas upes sākusi darbu, šodien vēsta laikraksts Neatkarīgā. HES būvi, kurai izsniegto būvatļauju pirmās instances tiesa atzinusi par nelikumīgu, Lauku atbalsta dienests 20.septembrī pieņēmis ekspluatācijā, un tās turbīnas jau griežas un ražo elektrību.

HES īpašnieks Aldis Stūriška gan sarunā ar laikrakstu bēdājies par šī fakta publicitāti, jo sagaidot "nākamos uzbrukumus no zaļajiem". "Viņi mums tik ļoti dara pāri," žēlojies Stūriška.

LETA jau ziņoja, ka Vides aizsardzības klubs (VAK) kopā ar Latvijas Makšķernieku asociāciju un makšķernieku klubu Fario vērsies tiesā, lai apstrīdētu savulaik LAD izsniegto un vairākus gadus pagarināto Karvas HES būvatļauju.

Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu namā Karvas HES būvatļauja atzīta par nelikumīgu. Šo tiesas lēmumu pārsūdzējis gan HES būvnieks SIA Patina, gan LAD, pašlaik lieta atrodas Administratīvajā apgabaltiesā.

2002.gadā Latvijā tika apstiprināts to upju saraksts, uz kurām HES nevar būvēt. Pamatojoties uz to, ka būvniecībai uz Vaidavas upes gadu iepriekš jau bija izsniegta būvatļauja, tika pieļauts izņēmums un būvatļauju varēja turpināt pagarināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas