Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zobu sāpju nomocītais Ānes iedzīvotājs pirmdien izrakstīts no slimnīcas

Ānes iedzīvotājs Odoksijs, par kura nāvi strutojoša zoba dēļ pagājušās nedēļas beigās ziņoja TV3 ziņas, pirmdien ir izrakstīts no slimnīcas un turpinās ārstēties mājās, ziņo Zemgales Ziņu portāls zz.lv.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centra vadītājs Andis Paeglītis apstiprina, ka Ozolnieku novada iedzīvotājs ārstējies stacionārās ārstniecības iestādē, kur saņēmis nepieciešamo medicīnisko palīdzību atbilstoši valsts likumdošanai. Pirmdien pacients tika izrakstīts no stacionāra un ārstēšana viņam jāturpina ambulatori.

"Neatliekamā palīdzība sejas – žokļu traumu un iekaisumu gadījumos dzīvībai bīstamos gadījumos tiek sniegta nekavējoties, savukārt akūtā palīdzība, kad sāp zobs, sniedzama 24 stundu laikā no brīža, kad pacients vērsies pēc palīdzības pie sava zobārsta," norādīja ārsts.

Tā kā pacientam palīdzība bija nepieciešama nekavējoties un gadījums traktējams kā dzīvībai bīstams, par stacionārā saņemtajiem pakalpojumiem pacientam no Ozolnieku novada jāmaksā nebūs.

"Ozolnieku novada pašvaldība nevar komentēt absurdās ziņas tapšanas procesu un notikumu attīstības gaitu, jo ziņas autors pirms sižeta parādīšanas televīzijā, nesazinājās ar pašvaldības vadību vai Sociālā dienesta pārstāvjiem, lai precizētu pašvaldības rīcībā esošo informāciju, neskatoties uz to, ka konkrētais vīrietis ir Ozolnieku novada Sociālā dienesta klients," pirmdien informēja Ozolnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša. Viņa uzsver, ka pēc laika sabiedrība aizmirsīs par šo pārpratumu, bet konkrētajam vīrietim paliks atmiņā nevēlamā sabiedrības uzmanība viņa dzīvei un sociālajam statusam.

"Es labi apzinos, ka mūsu veselības aprūpes sistēmā vēl ir daudz kā nesakārtota un ne visiem cilvēkiem vienmēr ir pieejama savlaicīga plānveida palīdzība. Taču tieši šī iemesla dēļ es kļuvu par veselības ministri un aizsāku vairākas reformas, kuru mērķis ir mainīt veselības aprūpes sistēmu, piesaistot papildu finansējumu veselības aprūpei un paplašinot tās pieejamību," pirmdien pauda veselības ministre Ingrīda Circene, piebilstot, ka "sižeti par veselības aprūpi sabiedrībā izraisa plašu rezonansi, tomēr pamatjautājums ir – kādu vēsti katra šāda ziņa nes sabiedrībai un kādus secinājumus no tā varam izdarīt".

Jau vēstīts, ka piektdien TV3 ziņas vēstīja, ka novada iedzīvotājs Odoksijs mira, gaidot pabalstu, lai varētu samaksāt par sastrutojuša zoba izraušanu. Viņš dzīvoja viens, bet kaimiņi raidījumam atzina, ka ir pārsteigti, ka ārēji vesels vīrietis nomiris. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas