Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Āboltiņa: ar TP paziņojumiem ir par maz, lai gāztu valdību

Pēc pirmdienas nesaskaņām valdībā Solvita Āboltiņa (JL) Tautas partijas rīcību salīdzināja ar sunīti, kas piesiets pie sētas rej, bet nekož. Ar paziņojumiem vien neviena valdība nav kritusi, intervijā LNT sacīja Jaunā laika līdere.

“Ar paziņojumiem vien, neviena valdība nav kritusi. Tautas partija ir kā sunītis pie sētas, kas skaļi rej, bet sunītis ne kož, ne sargā māju. Viņš rej un visus kaitina,” teica S.Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka valdība ir rīcībspējīga.

“Valdība ir rīcībspējīga. Tas ir pats svarīgākais, kas nepieciešams mūsu valstij, tā ir stabilitāte un pārliecība, ka stabilitāte saglabāsies. Tas, ko demonstrē viena partija, kas nejūtas pietiekami komfortabli šajā valdībā, tas nenozīmē, ka valdība nav stabila.”

TP uzvedību viņa salīdzināja arī ar pusaugu meitenes uzvedību, kas demonstrē savu neapmierinātību kā vien var, bet tas liecinot par Tautas partijas mazasinību, jo esot jāsaprot, ka kopīgi ir jāstrādā un grūtākais ir pārvarēts.

Atgādinām, ka tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) pirmdien nosūtīja vēstuli, kurā aicina premjeru nesūtīt dokumentus Latvijas valdības vārdā starptautiskajiem aizdevējiem līdz rūpīgai analīzei par Satversmes tiesas (ST) spriedumu lietā par pensiju samazināšanu. “Politiķis spēlēties populisma nišā var līdz zināmai robežai,” vērtēja S.Āboltiņa. Savukārt Edgars Zalāns (TP) pirmdien pameta valdības sēdi. TP ministri neatbalstīja arī dienesta auto nodokļa ieviešanu, ja automašīnu lieto privātām vajadzībām.

TP patiesās vēlmes esot radīt nestablitāti un mainīt esošo situāciju koalīcijā, tāpēc tā izvēlējusies pedējo glābšanas salmiņu, lai atgrieztos tās faktiskais līderis – Andris Šķēle, secina S.ĀBoltiņa. 

“Šī valdība diemžēl nāca ļoti grūtā brīdī, kas galveno uzdevumu - novērst valsts maksātnespēju - izpildīja un tagad galvenais uzdevums ir ieviest stabilitāti. Risks, stājoties šīs valdības priekšgalā, ko minēja premjers Valdis Dombrovskis, ka nestabilitāti mēģinās radīt tajā brīdī, kad tas caurums, kas bija Valsts kasē, sāks stabilizēties.”

Savukārt komentējot LPP/LC līdera paziņojumu, ka februārī viņš sāks sarunas par jaunas valdības veidošanu, S.Āboltiņa izteicās, ka Aināra Šlesera izteikumus pat simts gudrie nespēs saprast.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas