Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Āboltiņa: Zatleram ir morāls pienākums iestāties Vienotībā

Valsts prezidenta Valda Zatlera, kuru ceturtdien nepārvēlēja prezidenta amatā uz otro pilnvaru termiņu, politiski morāls pienākums ir iestāties apvienībā Vienotība, žurnālistiem uzsvēra Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa (Vienotība).

"Es gribu atgādināt, ka Zatlers kopā ar Valdi Dombrovski izveda valsti no ekonomiskās krīzes. Tas ir Zatlera kunga politiski morāls pienākums iestāties Vienotībā un kopā ar Dombrovski izvest valsti no šīs tiesiskuma un morālās krīzes," atzina Āboltiņa.

Viņa pavēstīja, ka trešdien neoficiālā gaisotnē arī aicinājusi Zatleru iestāties Vienotībā. Frakcija vienprātīgi atbalstījusi Zatlera iestāšanos apvienībā, lai viņš varētu sabiedrībai pierādīt darbos to, ko viņš minēja sestdien paziņojumā tautai.

Uz jautājumu, ko Zatlers atbildējis uz šādu uzaicinājumu, Āboltiņa norādīja, ka vēl trešdien viņš bijis pārliecināts, ka tiks pārvēlēts amatā.

Savukārt, ja Zatlers veidos jaunu partiju pirms gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, tas nozīmētu, ka tāds bija Zatlera mērķis, rosinot Saeimas atlaišanu, uzskata Āboltiņa.

Gan Āboltiņa, gan premjers Valdis Dombrovskis uzskata, ka pašreizējā situācija Vienotību tikai stiprinās. "Tā ir drīzāk oligarhu pirra uzvara, un nākamajās Saeimas vēlēšanās tas varētu arī pierādīties," teica premjers.

Dombrovskis arī apliecināja, ka piedalīsies gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien Valsts prezidenta amatā ievēlēja Andri Bērziņu (Zaļo un zemnieku savienība). Tādējādi Zatlers kļuvis par pirmo prezidentu Latvijas vēsturē, kurš netiek pārvēlēts uz otro termiņu.

Zatlers līdz šim izvairīgi izteicies par iešanu politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas