Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Advokāts: Ivanovam varētu konfiscēt tikai dzīvojamo māju

Uzņēmējam Igoram Ivanovam, kuram Rīgas apgabaltiesa šodien par uzkūdīšanu veikt savas sievas slepkavību piesprieda 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem, varētu konfiscēt tikai dzīvojamo māju Garkalnes novada Priedkalnē, Skuju ielā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ivanova advokāts Guntars Antoms, ja šodien pasludinātais spriedums stātos spēkā, tad vienīgais, ko viņa klientam varētu konfiscēt, būtu dzīvojamā māja, kurā arī tika pastrādāta Ellas Ivanovas slepkavība. Šai mājai jau patlaban esot uzlikts atsavināšanas aizliegums.

Lai gan arestēti ir arī Ivanova bankas konti, nekādi naudas līdzekļi tajos nav konstatēti, norādīja Antoms.

LETA jau ziņoja, ka pērn 5.martā apcietinātajam Ivanovam nedēļu vēlāk izdevās atbrīvoties no 35% kapitāldaļu vairākus miljonus latu vērtajā "Arēnā Rīga". Par to 2008.gada pavasarī liecināja "Baltic Screen" publikācija portālā "Apollo".

Kā liecina "Lursoft" datubāze, no 2006.gada decembra līdz pat 2008.gada 11.martam Ivanovam piederēja 35% SIA "Arēna Rīga" kapitāldaļu. Taču nepilnu nedēļu pēc tam, kad par huligānismu un savas sievas slepkavības organizēšanu aizdomās turētais uzņēmējs tika apcietināts, viņš savas kapitāldaļas oficiāli veiksmīgi atdeva, pārdeva vai atdāvināja.

Spriežot pēc Uzņēmumu reģistra datiem, par kapitāldaļu jauno īpašnieku kļuva Ivanova ilggadējais kompanjons Genādijs Bondariks. Iepriekš viņa īpašumā bija 25% "Arēnas Rīga" kapitāldaļu, bet 2008.gada 11.martā to apjoms palielinājās līdz 60%.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa šodien trim zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajiem vīriešiem - viņas vīram Igoram, kā arī Ludvigam Antonovam un Vitālijam Mamedovam - piesprieda reālus cietumsodus, savukārt viena persona - Asifs Handžanovs - tika attaisnota.

Ivanovam, kurš tika apsūdzēts par uzkūdīšanu mantkārīgos nolūkos veikt savas sievas slepkavību un par citiem noziegumiem, tiesa piesprieda 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Apsūdzības daļā par uzkūdīšanu veikt sievas slepkavību Ivanovs tika atzīts par vainīgu, taču pēc Krimināllikuma pantiem par dokumentu viltošanu un apzināti nepatiesa ziņojuma sniegšanu tiesa viņu attaisnoja.

Pilns šodien pasludinātā sprieduma teksts Rīgas apgabaltiesā būs pieejams no 2010.gada 14.janvāra, bet pēc tam 20 dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā. Spriedums gan vēl tiks tulkots visiem lietas dalībniekiem saprotamā valodā.

Kā ziņots, neviens no apsūdzētajiem savu dalību Ivanovas slepkavības uzkūdīšanā, organizēšanā, izpildīšanā vai atbalstīšanā Rīgas apgabaltiesai neatzina.

Ella Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas