Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aglonas bazilikas dekāns skeptisks par jauno kārtību katoļu svētku finansēšanai

Aglonas bazilikas dekāns Andrejs Aglonietis ir skeptisks, vai jaunā kārtība katoļu vislielāko svētku - Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesbraukšanas dienas - finansēšanai izrādīsies efektīva.

Sarunā ar aģentūru BNS viņš atzina, ka līdzšinējā kārtība strādājusi ļoti labi, un Aglonietis īsti neizprot jēgu kaut ko labu mainīt cerībā, ka jaunā sistēma būs vēl efektīvāka.

"Līdz šim mēs saņēmām visu naudu no Tieslietu ministrijas, slēdzām līgumus ar pakalpojumu sniedzējiem, ātro palīdzību, ugunsdzēsējiem par drošību pasākumā, nezinu, kā būs tagad," teica Aglonietis.

Gatavošanās šā gada svētkiem jau ir sākusies. "Kā vieni svētki beidzas, tā jau sākam domāt par nākamajiem," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta komiteja ir atbalstījusi Tieslietu ministrijas (TM) ieceri turpmāk finansējumu ticīgo svētku organizēšanai Aglonā paredzēt jau katras ministrijas gadskārtējā budžetā.

Līdz šim svētku rīkošanai finansējumu piešķīra no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, taču TM izstrādātā jaunā kārtība, kā tiek nodrošināta Aglonas svētku norise un finansēšana, paredz šo praksi mainīt. Tā kā svētki notiek ik gadu, TM jaunajā kārtībā paredzējusi, ka katra iesaistītā institūcija - Iekšlietu, Veselības un Zemkopības ministrija - nepieciešamo finansējumu noteikto pasākumu nodrošināšanai iekļauj kārtējā gada budžeta pieprasījumā.

Vēl šogad Aglonas svētku organizēšanai piešķirs naudu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, proti, 58 666 latus. Līdz ar to, lai nodrošinātu svētku norisi, 2011.gada un turpmāko gadu budžetos būtu jāparedz 78 432 lati.

Ministri atbalstīja arī ierosinājumu noteikt Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesbraukšanas svētkus par valsts nozīmes pasākumu. Svētki norisinās Aglonā no 12. līdz 15.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas