Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ansips: Eiro ieviešana Latvijā veicinātu Latvijas un Igaunijas ekonomisko sadarbību

Eiro ieviešana Latvijā veicinātu Latvijas un Igaunijas ekonomisko sadarbību, tā pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski atzina Igaunijas Ministru prezidents Andrus Ansips.

Jau ziņots, ka piektdien Latvijā savā pirmajā ārvalstu vizītē pēc vēlēšanām un jaunās valdības apstiprināšanas uzturas Igaunijas premjers A.Ansips.

Vizītes ietvaros notika Latvijas un Igaunijas valdības vadītāju divpusējā tikšanās, kuras laikā puses pārrunāja Eiropas Savienības darba kārtības jautājumus, kā arī Baltijas reģiona aktualitātes, tai skaitā tendences tūrisma jomā, enerģētikas un transporta infrastruktūras projektus. Abi Ministru prezidenti pauda gandarījumu par teicamajām divpusējām attiecībām.

Sarunas laikā Igaunijas premjers pastāstīja par Igaunijas pieredzi eiro ieviešanā un izteica cerību, ka arī Latvijai izdosies pievienoties eirozonai 2014.gadā, kā plānots.

„Pēc eiro ieviešanas Igaunija ir kļuvusi pievilcīgāka ārvalstu investīcijām. Arī lielākā daļa sabiedrības atbalsta eiro. Iedzīvotājiem viens no galvenajiem ieguvumiem ir tas, ka vairs nav valūtas kursa svārstību riska,” uzsvēra A. Ansips.
Viņš arī norādīja, ka Igaunija tradicionāli ievērojusi konservatīvu fiskālo politiku, un, izpildot Māstrihtas kritērijus, no 2011. gada 1. janvāra bija iespējama eiro ieviešana.

„Igaunija ir Latvijas viens no svarīgākajiem ekonomiskās sadarbības partneriem – otrais lielākais Latvijas preču eksporta tirgus un piektais lielākais preču importa jomā. Tādējādi eiro ieviešana arī Latvijā būtiski veicinātu ekonomisko sadarbību,” atzina V. Dombrovskis.

Igaunijas Ministru prezidents informēja par valdības iecerētajām turpmākajām reformām, lai stiprinātu ekonomisko augšupeju, t.sk. pensiju reformu, izmaiņām nodokļu politikā un sabalansēta budžeta panākšanu 2013.gadā.

Abi valdību vadītāji pārrunāja Rail Baltica un citu reģionālo dzelzceļa maršrutu attīstību.  Igaunijas premjers atzinīgi novērtēja Latvijas valdības lēmumu piešķirt nepieciešamo finansējumu, lai nodrošinātu Rail Baltica projekta tālāko virzību.

Ministru prezidents V.Dombrovskis norādīja uz priekšrocībām, ko sniegtu reģionālā sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecība Latvijā. Puses vienojās turpināt projekta ekonomisko analīzi un pārrunāt jautājumu trīs Baltijas valstu premjeru nākamajā tikšanās reizē. Abi Ministru prezidenti arī atkārtoti izteica atbalstu Visaginas AES projekta turpināšanai, ievērojot augstākos drošības standartus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas