Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Antiglobālisti pieteikuši protestu pret izmaiņām referenduma ierosināšanas kārtībā

Biedrība Rīgas domē iesnieguši pieteikumu protestam pret izmaiņām referenduma ierosināšanas kārtībā. Mītiņš paredzēts ceturtdien, 26. jūlijā, plkst. 8.30 pie Saeimas, kad paredzēts balojums par referendumu ierosināšanai nepieciešamo parakstu slieksņa paaugsināšanu no 10 000 līdz 50 000.

"Gaidāmā likuma redakcija mums, Latvijas iedzīvotājiem, neko labu nesola. Ne 150, ne 50 un pat ne 30 tūkstošus parakstus referendumu ierosināšanai (arī Saeimas atlaišanai) dotajā situācijā Latvijā ir faktiski neiespējami savākt, ja to nesponsorē un neorganizē kāds turīgs cilvēks vai turīgu cilvēku grupa. Tas nozīmē, ka tauta vairs nekādīgi nevarēs ietekmēt nevienu lēmumu valstī starplaikos starp Saeimas vēlēšanām (reizi 4 gados)," teikts Antiglobālistu paziņojumā.

Biedrība uzskata, ka arī pirmsvēlēšanu kampaņās masu medijos izskan tikai ”vajadzīgo” partiju viedokļi, bet jebkurš jauns politisks spēks paliek bez masu mediju uzmanības, pilsoņiem piedāvājot izvēlēties kandidātus un politiskas partijas tikai no "vajadzīgo" saraksta.

Tās ir demokrātijas beigas Latvijā un esošo Saeimas partiju varas uzurpācijas sākums, uzskata biedrība.

"Kritiku pilnīgi neiztur apgalvojums, ka parakstu griestu paaugstināšana neļaus veikt būtiskas izmaiņas likumdošanā prokrieviskiem spēkiem. Tikko notikušais referendums uzskatāmi pierāda, ka šis apgalvojums ir absurds. Tā vien liekas, ka gan Visu Latvijai, gan pēdējais referendums ir organizēti speciāli un ar nolūku saasināt nacionālo jautājumu, lai vēlāk varētu veikt pašreizējās izmaiņas likumdošanā un ierobežot pilsoņu brīvības un iespējas," pauž biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas