Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Atsakās no idejas par Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā

Jautājums par Latvijas Radio (LR) 2. kanāla nodošanu koncesijā vairs nav aktuāls un ir svītrots no darba kārtības, pirmdien vienojušās valdību veidojošās partijas.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja, ka gan Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) šefs Ābrams Kleckins, gan LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts atzinuši, ka ideja par LR2 nodošanu koncesijā bijis avārijas risinājums un pašlaik tas vairs nav vajadzīgs.

Līdz ar to koalīcija vienojusies šo jautājumu pēc būtības vairs nevirzīt.

Kolāts savukārt paudis cerību, ka nākamgad no valsts izdosies iegūt nepieciešamo finansējumu LR2 darbības nodrošināšanai, kas ir 280 000 latu gadā.

Kolāts atgādināja, ka ideja par LR2 nodošanu koncesijā bijusi kā glābšanas riņķis situācijā, kad radio darbībai trūka finansējuma un bija pamatotas bažas, ka kādu kanālu vajadzētu slēgt. Taču nu situācija ir mainījusies, turklāt Ministru kabinets no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīris 180 000 latu radio darba nodrošināšanai līdz gada beigām.

Koalīcija jau aprīļa vidū vienojās Latvijā populārāko radiostaciju Latvijas Radio 2 koncesijā tomēr nenodot, un valdība pēc pāris dienām piešķīra līdzekļus šīs programmas darbībai līdz gada beigām.

Savukārt Finanšu ministrija, analizējot NRTP iesniegtos LR2 finanšu un ekonomiskos aprēķinus, secinājusi, ka LR2 nodošana koncesijā kopumā nerisina LR finansiālās problēmas. Līdz ar to LR turpmākās darbības nodrošināšanai, neveicot būtiskas izmaiņas tā darbībā, būs nepieciešams būtisks valsts budžeta dotāciju pieaugums.

Saeima pērn oktobrī pieņēma izmaiņas Radio un televīzijas likumā, kas ļautu nodot sabiedriskajai raidorganizācijai piešķirto apraides atļauju citai personai saskaņā ar Publiskās un privātās partnerības likumu.

Nacionālā radio un televīzijas padome lēmumu koncesijā nodot tieši LR2 pieņēmusi, jo šai programmai ir labi likviditātes rādītāji un plašs klausītāju loks. LR 1.programmu klausās 10%, savukārt LR 2.programmu - 27% Latvijas iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas