Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bite: Aiziešana no prezidija bija frakcijas, nevis mana iniciatīva

Reformu partijas frakcija uzskatīja, ka Inese Lībiņa - Egnere varēs labāk veikt Saeimas priekšsēdētājas biedres pienākumus, un Inga Bite šim frakcijas lēmumam ir pakļāvusies.

"Kolēģiem teicu, ka savus pienākumus esmu centusies pildīt pēc labākās sirdsapziņas, bet frakcija vēlējās mani nomainīt Saeimas prezidijā un es tam pakļāvos," Dienai piektdien, 15. jūnijā, sacīja I. Bite, kuru pēc Reformu partijas iniciatīvas ceturtdien Saeima atsauca no Saeimas prezidija.

Iepriekš partijas pārstāvji vēstīja, ka I. Bite ir uzrakstījusi iesniegumu par atteikšanos no šiem pienākumiem, bet prezidijs tādu nebija saņēmis. Saeimas sēdē frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis sacīja, ka kolēģe ir kaut kur tālu aizbraukusi un, acīmredzot, aizmirsusi iesniegumu atstāt. "Tas nav mans lēmums un tāpēc iesniegumu nekad neesmu gatavojusies rakstīt, par ko arī nekad nav bijusi runa. Tā kā frakcija vēlējās šo nomaiņu, necentos protestēt," atzina I. Bite.

Viņa nav aizbraukusi nekur tālu, bet tikai atrodas ārpus Rīgas. Jau vairākas dienas deputātes mobilais telefons ir izslēgts. Kā jauns cilvēks politikā viņa saskārusies ar procesiem, kas izraisa arī dažādas emocijas. Vienā brīdī ir bijusi arī doma, vai viņai ir vieta šajā partijā, tāpēc esot vajadzīgs laiks, lai emocijas noliktu malā, jo politiķe ir solījusi strādāt. I. Bite arī uzsvēra, ka nevēlas ne ar vienu strīdēties.

Jau ziņots, ka 31. martā I. Bitei piedzima meita, bet viņa turpināja veikt Saeimas priekšsēdētājas biedres pienākumus, par to nesaņemot atalgojumu, jo deputāte atrodas pēcdzemdību atvaļinājumā. Darba nespējas lapa ir līdz 5. jūlijam. Pēc tam viņa strādās Saeimā kā ierindas deputāte.

I. Bite no Saeimas prezidija tika atsaukta, viņai klātneesot, un tikai, pateicoties opozīcijas balsīm, jo koalīcijā esošā nacionālā apvienība Visu Latvijai!–TB/LNNK šo Reformu partijas ierosinājumu neatbalstīja. Kolēģes atsaukšanu neatbalstīja arī neviens no Saeimas prezidija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas