Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Cirka direktore: no lāča cietušais bērns nebija valdāms

"Jā, es jūtos atbildīga par šo gadījumu. Tomēr tas ir tāpat kā pārmest šoferim, kurš notriecis uz ielas pēkšņi izskrējušu bērnu," incidentu Rīgas cirkā, kad izrādes laikā lācis ieskrāpēja piecus gadus vecam puikam, komentē cirka direktore Lolita Lipinska.

Pēc viņas uzsvērtā, biļešu kontrolieri jau izrādes sākumā vecmāmiņu lūdza savaldīt aktīvo bērnu, tomēr izšķirošajā brīdī viņa nespēja noreaģēt. Cirka direktore apgalvo, ka, pēc aculiecinieku un biļešu kontrolieru teiktā, cietušais bērns savā vietā knosījies jau izrādes sākumā. Cirka darbinieki lūguši vecmāmiņu bērnu stingrāk pieskatīt.

Iepriekš izskanējušo informāciju, ka bērns metis sunim un lācim ar bumbu, cirka direktore noliedz. "Bērns vicināja balonu nevis meta ar bumbu. Tādēļ arī lācis devās viņa virzienā," saka L.Lipinska.

Par drošību arēnā atbildot dzīvnieku dresētāji un biļešu kontrolieri. Pirms izrādes sākuma izskan brīdinājumi, ka skatītāji nedrīkst atrasties arēnas tuvumā. Bērniem līdz četru gadu vecumam biļetes nav jāpērk un tos vecāki var turēt klēpi, tādējādi mazus bērnus ir vieglāk pieskatīt. Tomēr cietušais puika bija piecus gadus vecs un viņam bijusi atsevišķa sēdvieta. 

Cirka dzīvniekiem priekšnesumu laikā noteikti atšķirīgi drošības pasākumi. Brīdī, kad lācis sakrāpēja puisēnu, arēnai nav bijušas barjeras, dzīvnieks bija arī bez pavadas. Konkrētajam trikam to paredz starptautiskā prakse, teica L.Lipinska.

Viņa neuzskata, ka pēc šī gadījuma cirkā būtu jāpastiprina drošības pasākumi. "Mēs cilvēkiem atļaujam brīvi izvēlēties sēdvietas, iegādājoties biļetes. Vecāki ar maziem bērniem drīkst sēdēt pirmajās rindās, tomēr pašiem arī ir jāapzinās risks izrādes laikā. Tā ir savstarpēja cieņa un uzvedības normas," portālam Diena.lv viedokli pauda cirka direktore.

Par to, ka pagājušajā sestdienā Rīgas cirkā lācis uzbrucis bērnam vēstīja aģentūra LETA, atsaucoties uz mixnews.lv. Zēns metis ar bumbu sunim un lācim. Lācis devies pie bumbas un saskrāpējis puisēnam kāju. Bērnam brūce esot dezinficēta. Trauma neesot smaga, puika esot ticis cauri ar izbīli.

26.martā Rīgas cirkā pirmizrādi piedzīvoja jaunā programma Tikai zvaigznes! Lāči nāk!, kurā piedalās dažādu valstu labākie cirka mākslinieki.


Top komentāri

cony
c
Tik glupiem un no dabas aizgājušiem cilvēkiem nav jāmoka un jāliek strādāt joprojām dabiski gudriem dzīvniekiem.Lai paši cilvēki paši mērkaķojās,cūkojās un lāčojās.Dzīvniekiem tik tiešām ir veselīga dabiska psiholoģija,morāle un cīņa par izdzīvošanu.Es balsoju par labu dzīvniekiem.
Liene
L
Tagad lācis norausies ne par ko. Taupiet lāci!
re kā
r
nabaga lācis, ir redzēti sīki stulbeņi, kas neliek suņiem un kaķiem mieru un vienmēr cieš nabaga dzīvnieks
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas