Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daudze: Jautājums par amatpersonu noklausīšanos viesnīcā jārisina juridiski, nevis politiski

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) uzskata, ka izskanējusī informācija par amatpersonu noklausīšanos viesnīcā būtu jāvērtē juridiski, nevis politiski.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) šodien nāca klajā ar apgalvojumiem, ka viesnīcas "Rīdzene" VIP numuriņos specdienesti noklausījušies sarunas.

"Man ir grūti komentēt šo jautājumu, jo ir zināma tikai medijos paustā informācija. Ja Šlesera kunga rīcībā tiešām ir pierādījumi saistībā ar viņa teikto šī rīta ziņās, viņam vajadzētu vērsties tiesībsargājošajās iestādēs likumos noteiktajā kārtībā," aģentūrai LETA norādīja Daudze (ZZS).

"Uzskatu, ka šis jautājums ir jārisina juridiski, nevis politiski. Līdz ar to šo jautājumu nevajadzētu skatīt arī Saeimas Nacionālās drošības komisijai," pauda Daudze.

Šlesera izplatītā informācija par noklausīšanos vairāk izskatās pēc mēģinājuma pievērst uzmanību, šodien žurnālistiem sacīja Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītājs, Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja biedrs Dzintars Zaķis.

"Baidos, ka tagad ar Šlesera gādību būtiski samazināsies "Rīdzenes" apmeklētāju skaits," jokoja Zaķis.

Politiķis norādīja, ka viņa rīcībā neesot informācijas par šādu masveidīgu noklausīšanos Latvijā. Tomēr saistībā ar izskanējušo informāciju Nacionālās drošības komisija darbošoties savas kompetences ietvaros un, ja atklāsies kaut kas ziņojams sabiedrībai, tad tas noteikti tikšot darīts.

Kā ziņots, LPP/LC līderis Šlesers šorīt paziņoja, ka viesnīcā "Rīdzene" vairāku gadu garumā VIP numuriņos, kā arī konferenču zālēs specdienesti veikuši noklausīšanos.

Šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" Šlesers norādīja, ka viņa rīcībā ir pierādījumi, ka šāda noklausīšanās ir veikta, un šodien viņš par tiem informēs Valsts prezidenta kanceleju.

Šlesers nosauca konkrētus viesnīcas numuriņus, kuros notiekot noklausīšanās. Tajos uzturas ārvalstu un pašmāju augstākā līmeņa amatpersonas.

Šlesers vairākkārt apgalvoja, ka esot vairāki cilvēki Latvijas specdienestos, kuri būtu gatavi sniegt informāciju šajā lietā, taču viņiem nepieciešamas politiskās garantijas, ko var sniegt nevis aizejošais, bet jaunievēlētais Valsts prezidents.Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Satversmes aizsardzības birojs nesniedz komentārus par Šlesera paustajiem apgalvojumiem, ka viesnīcas "Rīdzene" VIP numuriņos specdienesti noklausījušies sarunas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas