Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Deputāts Možvillo kandidēs vēlēšanās no Apvienības Latvijai

Saeimas deputāts Māris Možvillo, kurš līdz šim darbojies partijā Par cilvēcīgu Latviju (PCL) (kādreizējais nosaukums - KPV LV), 14.Saeimas vēlēšanās kandidēs no Apvienība Latvijai Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta, ieņemot pirmo kārtas numuru, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtā informācija.

Iepriekš Možvillo pauda, ka PCL piedalīsies vēlēšanās un "ar visiem likumīgajiem veidiem piesaistīs ziedotājus", aicinot partijas biedrus ziedot tai līdzekļus.

Partijas sarakstos atrodami arī citi kādreizējie "KPV LV" deputātu kandidāti, piemēram, uzņēmuma "AHG" izpilddirektors Egils Matīss Madelis, kurš startēja 2021.gada pašvaldību vēlēšanās un 2018.gada Saeimas vēlēšanās kopā ar "KPV LV". Viņš iekļauts "Apvienība Latvijai" Kurzemes sarakstā, ieņemot trešo kārtas numuru.

Arī students Jānis Vīksna 13.Saeimas vēlēšanās kandidēja no "KPV LV" saraksta, un šogad vēlēšanās viņš iekļauts "Apvienība Latvijai" Vidzemes sarakstā kā trešais kandidāts. Būvdarbu vadītājas palīdze Viola Ķikute ir viena no "Apvienības Latvijai" Zemgales saraksta līderēm, bet pērn viņa piedalījās pašvaldību vēlēšanās kopā ar "KPV LV".

Partijas Rīgas saraksta pirmais numurs atvēlēts sabiedrisko attiecību uzņēmuma "PR Holding" valdes priekšsēdētājam Jānim Riņķim. Kurzemes saraksta priekšgalā savukārt ir portāla "dunika.lv" administrators Guntis Rolis, kurš pašvaldību vēlēšanās pērn startēja kopā ar partiju "Apvienība iedzīvotāji".

Latgales sarakstā pirmo kārtas numuru ieņem uzņēmuma "Yetti Group" valdes priekšsēdētājs Iļja Zļenko. Zemgales saraksta līderis savukārt ir uzņēmuma "Synerica" nodaļas vadītājs Uldis Godainis.

Kā ziņots, KNAB skaidroja, ka politiskajai partijai PCL nav izmaksāts valsts budžeta finansējums 323 151 eiro apmērā. Šādu lēmumu KNAB pieņēma 13.janvārī, konstatējot, ka politiskā partija 2020.gadā pretlikumīgi izlietojusi tai piešķirto valsts budžeta finansējumu vairāk nekā 30 000 eiro apmērā. Partija KNAB pieņemto lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas