Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dombrovskis: Latvenergo skandālā nevar izslēgt politiķu iesaisti

Latvenergo korupcijas skandālā un krāpšanā nevar izslēgt politiķu iesaisti, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"Politiķu iesaisti šajos iespējamos krāpšanas darījumos nevar izslēgt," teica premjers, atbildot uz jautājumu, vai viņš pieļauj, ka šajā lietā varētu būt iesaistīti augsti politiķi. Viņš gan uzsvēra, ka tie ir jautājumi ar ko nodarbojas tiesībsargājošās institūcijas, kas veic izmeklēšanu, “pašreiz mēs nevaram ne iejaukties, ne publiski komentēt izmeklēšanas gaitu”.

Valdība nav saņēmusi pieprasījumus no Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF), kas uzsācis pārbaudi Latvenergo lietā.

“Ja par šo lietu interesējas OLAF, tad situācija ir nopietna. Nav gan zināms, kas ir OLAF interešu objekts. Viņu pamatkompetence ir Eiropas Savienības budžeta līdzekļu izšķērdēšanām vai arī jautājumi, kas var negatīvi ietekmēt Eiropas Savienības budžeta ieņēmumus,” teica V.Dombrovskis.

Premjers atzina, ka Latvenergo vadības aizturēšana atstāj negatīvu ietekmi arī uz valsts tēlu, bet uzsvēra, ka notikušais nav atstājis negatīvu ietekmi uz Latvenergo finanšu stabilitāti, jo ir saglabāts uzņēmuma kredītreitings, pienākumu izpildītāji strādā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas