Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eiropas Zaļā partija lems par pilntiesīga statusa atņemšanu LZP

Eiropas Zaļās partijas (EZP) padomes delegātiem, kas no piektdienas līdz svētdienai pulcējas Tamperē, ierosināts lemt par pilntiesīgas dalības statusa atņemšanu Latvijas Zaļajai partijai (LZP), liecina dokuments, ko kongresa delegātiem izplatījusi EZP komiteja.

LZP tiek pārmestas politiskās darbības, kas ir pretrunā ar "zaļo" vērtībām un EZP hartu, demokrātisko principu neievērošana partijas iekšējā darbībā un "hronisku" neieinteresētība EZP darbībā, kas izpaužas kā biedru naudas nemaksāšana vai maksājumu kavēšana, delegātu nesūtīšana uz EZP padomes kongresiem un nevēlēšanās kontaktēt ar EZP pārstāvjiem.

LZP politisko "grēku" vidū minēts partijas līdera Edgara Tavara savulaik paustais atbalsts ASV republikāņiem un pašreizējam Amerikas Savienoto Valstu prezidentam Donaldam Trampam, tas, ka LZP pārstāvji Saeimā balsoja pret tā dēvēto kopdzīves likumu, homofobiski izteicieni un pret tā dēvēto praidu vērstas darbības, ko pieļāvis LZP Rīgas nodaļas vadītājs, atbalsts izglītībai tikai latviešu valodā un fakts, ka toreizējais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, kas iepriekš pārstāvējis LZP, parakstījis attiecīgo likumu par pāreju uz izglītību latviešu valodā, vēršanās pret Eiropas Komisijas rosinātajām obligātajām patvēruma meklētāju pārdales kvotām starp Eiropas Savienības dalībvalstīm, kā arī balsošana Saeimā pret tā dēvēto Stambulas konvenciju.

Savukārt par demokrātijas principu pārkāpumu LZP iekšējā darbībā atzīta dzimuma līdzsvara neievērošana partijas struktūrvienībās un amatu sadalē.

Top komentāri

Bez zaļiem,ziliem,sarkaniem
B
Par mācību valodu skolās lemsim paši!
elementāri
e
"LZP politisko "grēku" vidū minēts ...atbalsts izglītībai tikai latviešu valodā." Tas ir viss, kas jums jāzina par Rietumeiropas zaļajām partijām. Putins laimē berzē rokas.
bet
b
Eiropas Parlamentā Zaļo grupā ir tāda būtne kā Tatjana Ždanoka... Nenosmērējiet rokas ar zaļajiem sūdiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas