Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eksperte: Balsot par sīkām partijām nozīmē zaudēt balsi

«Balsot par sīkām partijām nozīmē zaudēt balsi. Lielākā daļa vēlētāju tāpat nobalsos par lielajiem politiskajiem blokiem, kuriem ir stabilas izredzes nonākt parlamentā, izveidot valdību un ietekmēt valsts turpmāko likteni,» saka Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras docente Daina Bleiere laikrakstam Diena.

D.Bleiere, atbildot uz Dienas jautājumu – vai mazās partijas ir laba alternatīva vēlētājiem vai balss zaudēšana -, norāda, ka daudzas sīkpartijas radītas, lai risinātu vienu konkrētu jautājumu, piemēram, vides aizstāvji, eiroskeptiķi un galēji nacionālie radikāļi. Viņa teic, ka šāds piegājiens var būt sekmīgs, ja vien sapulcē pietiekamu skaitu līdzīgi domājošo, kā piemēru minot Eiropā plaši pazīstamo precedentu ar zaļo kustību.

«Nedomāju, ka Latvijas sīkpartijas piedāvā reālu politisko alternatīvu, kas spētu piesaistīt pietiekami daudz vēlētāju, lai šķērsotu 5% barjeru, kas nepieciešams, lai nokļūtu Saeimā. Par daļu no mazajām partijām var droši teikt, ka nav pat saprotams, par ko tās iestājas, tās laikam ir domubiedru grupas, un partija vienkārši pastāv kādam pulciņam ļaužu par prieku kā hobijs,» Latvijas sīkpartiju nākotni vērtē D.Bleiere.

Docente arī teic, ka galēji radikāliem spēkiem Latvijā pašlaik nav izredžu, «Saeimā spēkosies lielie un mērenie». Turklāt mazajās partijās trūkstot pazīstamu personu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas