Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eksperts: Vienotības sāktā aptauja pozitīvi var atsaukties arī uz Urbanoviču

_Vienotības _sāktā tautas aptauja par labāko Ministru prezidenta kandidātu netieši pozitīvi var atsaukties arī uz _Saskaņas _līderi Jāni Urbanoviču, atzīst sociologs Arnis Kaktiņš. Savukārt Visu Latvijai! – Tēvzemei un brīvībai/LNNK līderis Roberts Zīle paziņojumā presei ironiski sacījis: «_Vienotības _sāktajā akcijā trūkst tikai viena elementa — kopīgas preses konferences ar Saskaņas centru, kurā tad abi potenciālie koalīcijas partneri varētu prezentēt savus ministru kandidātus.»

Jau ziņots, ka Vienotība piedāvā aptaujas dalībniekiem izvēlēties starp diviem premjera kandidātiem — Valdi Dombrovski (JL) un Jāni Urbanoviču (SC), šo piedāvājumu pamatojot ar socioloģisko aptauju rezultātiem, kuri parādot, ka šie politiskie spēki iegūs visvairāk balsu vēlēšanās. R.Zīlem ir radies iespaids, ka Vienotības līderiem nākamā koalīcija jau esot skaidra — jautājums esot tikai par to, vai vairāk balsis un tiesības veidot valdību iegūs Vienotība, vai Saskaņas centrs. «Pretējā gadījumā nav izprotama šāda Saskaņas centra premjera kandidāta netieša slavināšana, viņu vienīgo uzskatot par līdzvērtīgu Valdim Dombrovskim,» norāda R.Zīle.

Sociologs, firmas SKDS direktors Arnis Kaktiņš atzīst, ka netieši Vienotības rīkotā aptauja pozitīvi var atsaukties arī uz J.Urbanoviču. Viņaprāt, no šīs aptaujas ieguvēji var būt divi — Vienotība un SC —, jo tā ziņa vēlētājam ir, ka cīņa būs starp diviem politiskajiem spēkiem un tie citi nav vērā ņemami. Sociologs pieļauj, ka, izvēloties uzsvaru beidzot likt uz savu līderi V.Dombrovski, Vienotība, acīmredzot, ir izvērtējusi, ka, salīdzinot savu premjera kandidātu, ar vienu konkurentu un tieši J.Urbanoviču, tā var iegūt visvairāk punktu.

R.Zīle norāda — ja viņš Vienotības nolūkus ir pārpratis, tās līderiem vajadzētu nākt klajā ar skaidru paziņojumu par norobežošanos no koalīcijas veidošanas ar SC pēc vēlēšanām. Preses konferencē Vienotības līderi nepieļāva domu, ka valdības vadītāja postenī varētu aicināt kādas citas partijas pārstāvi, taču viņi arī nespēja skaidri pateikt, vai sadarbosies ar SC nākamajā valdībā. Savukārt J.Urbanovičs, kad viņam Diena uzdeva jautājumu par sadarbību ar Vienotību, kļuva dusmīgs, aicināja viņu nepārtraukt un cienīt viņa viedokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas