Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Kolkā ieputināts sniega segas biezuma mērītājs

Aizvadītajā diennaktī virs Baltijas jūras atradās neliels un mazkustīgs ciklons, kas veicināja snigšanu un putināšanu vairāk nekā 24 stundu garumā, īpaši Kurzemē. Šodien no rīta Mērsragā sniega sega sasniedza 31 cm, bet Kolkā, pēc provizoriskiem Kolkas novērojumu stacijas datiem, sniega sega pārsniedz pat 1 metru.

Sniegputenis nemaz neskāra Latgali, arī Rīgai lielākie sniega mākoņi pagāja garām.Kolkas meteoroloģisko novērojumu stacijas darbinieks ir ieputināts savās mājās, tādēļ ziņu par precīzu sniega segas biezumu Kolkā pagaidām nav, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra pārstāve Marta Smita. Kolkas novērojumu stacija atrodas aptuveni piecus kilometrus no novērotāja mājām, un tik tālu ceļu pēc stiprā sniegputeņa plosīšanās neesot iespējams veikt.

Kolkā no ārpasaules nošķirti ap 100 iedzīvotāju, aģentūru LETA informēja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs. Savukārt Dundagas novada pašvaldības izpilddirektors Elmārs Pēterhofs pieļāva, ka ieputinātajos ciemos kopumā varētu būt pat līdz 200 iedzīvotājiem. Problēmu ar elektrības padevi un telefona sakariem gan neesot.

Pagājušajā naktī stiprākais sals bijis Daugavpilī, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā. Naktī un šorīt no rīta ap plkst.5 no rīta Daugavpilī gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 17,8 grādiem. Citviet Latgalē un un Vidzemē sals sasniedza mīnus 15, mīnus 16 grādus, Valsts centrālajā daļā un Kurzemē sals sasniedza mīnus 8, mīnus 14 grādus. Rīgā plkst.5 bija mīnus 12,8 grādus auksts.

Saskaņā ar AS "Rīgas siltums" meteostacijas datiem, Rīgā ap plkst.5 bija mīnus 13 grādi, bet vēja temperatūra bija mīnus 21,3 grādi.

Savukārt ceturtdien snigšana rimsies, debesis skaidrosies un uzspīdēs brīžiem saule, BNS ziņo par šodienas prognozi. Maksimālā gaisa temperatūra -10..-15 grādi, galējos valsts austrumos līdz -17 grādiem, bet līča piekrastē Kurzemē ap -7 grādiem.

Jau vēstījām, ka nedēļas nogalē Latvijā gaidāms vēl stiprāks sals, nekā nedēļas sākumā. Gan piektdien, gan brīvdienās gaisa temperatūra dienās būs -10..-15 grādi, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz -15..-20 grādiem, vietām, debesīm skaidrojoties, līdz -25 grādiem.

Piektdien būs saulains un nesnigs, sestdien apmāksies un snigs nedaudz, bet svētdien snigs vairāk. Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies, bet sals saglabāsies.

(papildināta ar otro rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas