Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

FOTO: Miķelsons paliek apcietinājumā

Rīgas apgabaltiesa atstājusi spēkā Centra rajona tiesas lēmums, ar kuru bijušajam _Latvenergo _prezidentam Kārlim Miķelsonam kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums. Aģentūra BNS vēsta, ka K. Miķelsonu pirms tiesas sēdes sagaidīja atbalstītāji. Viņu sagaidīja aptuveni 20 cilvēku, no kuriem kāds izsaucās: "Draugi ar tevi."

Viņu vidū bija arī Miķelsona dzīvesbiedre Laila Miķelsone, kas žurnālistiem apliecināja, ka Miķelsona advokāts otrdien ir iesniedzis prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā par piemērotā aresta nelikumību.

Viņa klāstīja, ka iepriekš aresta nepieciešamība pamatota ar to, ka Miķelsons, atrodoties brīvībā, var veikt jaunas noziedzīgas darbības, taču šo triju nedēļu laikā nav sniegta nekāda papildu informācija, nav uzrādīta apsūdzība un nav ievērotas vispārējās cilvēktiesību normas.

"Galīgā drošības līdzekļa piemērošana šajā gadījumā nav skaidra," teica Miķelsone.

Miķelsona dzīvesbiedre informēja, ka nav skaidrs arī tas, kura persona it kā liecinājusi pret Miķelsonu. Vienlaikus viņa vērsa uzmanību uz žurnālista Jura Paidera publikāciju par politisko pasūtījumu pret Miķelsonu.

Tāpat Miķelsone atklāja, ka vīru līdz šim satikusi vienu reizi likumā atļautajā kārtībā.

Šodien žurnālistiem Rusanovs norādīja, ka ir šokēts par šādu iznākumu. "Mani māc izmisums par to, kas mūs sagaida," sacīja advokāts, skaidrojot, ka sūdzībā par lēmumu apcietināt Miķelsonu viņš bija atspēkojis katru vārdu, katru punktu.

Jau trīs nedēļas KNAB izmeklētāji Miķelsonā neesot klausījušies, neesot prasījuši viņam nekādas liecības un pat neesot ļāvuši liecināt, norādīja Rusanovs.

Aizstāvis arī atzina, ka daļa no viņa vakar tiesā iesniegtajiem papildus dokumentiem, kas it kā argumentējuši Miķelsona apcietināšanas nelikumību, neesot pieņemti.

Precīza šodienas lēmuma argumentācija būs zināma rīt, piebilda advokāts.

(papildināta ar pēdējām četrām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas