Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

FOTO: Zatlers uzsver Dombrovska atbildību par valdības veidošanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās ar valdības veidotāju Valdi Dombrovski (Vienotība) uzsvēra, ka Latvijai ir vajadzīga stabila un rīcībspējīga valdība, neatkarīgi no tā, cik partijas to veido, kas nav svarīgākais jautājums. Prezidents atzina, ka valdības veidošanā pietrūcis vēlētājiem saprotamas partiju konsultācijas.

Tā vietā notikusi sarunāšanās caur presi un cīņa par amatiem.Uz jautājumu, kā vērtējama ministriju dalīšana pēc partiju kvotām, V. Zatlers uzsvēra, ka Satversme nosaka - valdību veido Ministru prezidents un viņa aicinātie ministri, un tas esot vislabākais veids, kā vajadzētu notikt valdības veidošanai. Prezidents vairākas reizes teica, ka par valdības veidošanu un ar to saistīto lēmumu pieņemšanu atbildīgs ir V.Dombrovskis. Tā bija viņa atbilde gan uz jautājumiem par koalīcijas sastāvu, gan Rīgas pils ietekmi uz valdības veidošanas gaitu.Dienu pirms jaunās Saeimas pirmās sēdes pirmdienas vakarā notiks vēl viena V.Zatlera tikšanās ar V.Dombrovski, kurš iepazīstinās prezidentu gan ar valdības deklarāciju, gan ar tās sastāvu. Pēc tās arī V.Zatlers pieņemšot galīgo lēmumu, vai aicinās V.Dombrovski sastādīt valdību, par ko prezidents varētu paziņot savā runā 2.novembrī Saeimas pirmajā sēdē. Oficiāli aicināt jauno Ministru prezidentu var tikai pēc tam, kad savas pilnvaras ir nolikusi tagadējā valdība, kas notiek pēc Saeimas prezidija ievēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas