Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Francijas iznīcinātājs raida raķeti uz Lībijas kara lidmašīnu

Francijas iznīcinātājs ceturtdien raidīja raķeti uz Lībijas kara lidmašīnu, kura bija parkāpusi ANO Drošības padomes noteikto lidojumu aizlieguma zonu virs Lībijas, paziņoja Francijas bruņotie spēki.

Francijas iznīcinātājs Rafale izšāvis raķeti uz Lībijas kara lidmašīnu G-2/Galeb, kad tā nolaidusies Misratas karabāzē, un lidmašīna iznīcināta.

ANO Drošības padome 17.martā pieņēma rezolūciju saskaņā ar kuru tika noteikta lidojumu aizlieguma zona virs Lībijas, lai aizsargātu opozīciju un civiliedzīvotājus no diktatora Muammara Kadafi spēku aviācijas uzbrukumiem.
ASV, Francijas, Itālijas, Kanādas un Lielbritānijas koalīcija sestdienas vakarā sāka militāros triecienus Lībijai, kuru nolūks ir neitralizēt Lībijas pretgaisa aizsardzību. Vēlāk Rietumvalstu militārajā operācijā pret Lībiju iesaistījās arī Dānija, Norvēģija, Spānija, Beļģija, Apvienotie Arābu Emirāti un Katara. Militārajai operācijai dots nosaukums Odyssey Dawn (Odiseja rītausma).

Lībijā kopš februāra vidus notiek sacelšanās pret Kadafi režīmu, kas tiek apspiesta ar militāru spēku. Gājuši bojā simtiem cilvēku. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas