Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Iespēju veidot jaunu valdību politiķi sauc par pāragru; TP pieļauj bezpartejisku premjeru

Iespēju patlaban veidot jaunu valdību politiķi sauc par pāragru. Tomēr TV3 raidījums _Nekā personīga _vēstī, ka daļa Tautas partijas (TP) biedru domā, ka izdevīgāk būtu valdības priekšā likt partijām nepiederošu premjeru, nekā pieļaut, lai _Jaunais laiks _saglabā varu vēl gadu līdz Saeimas vēlēšanām

"Tas ir opozīcijas darbs paziņot, ka tā neatbalsta valdību. Daudz pārsteidzošāk būtu, ja opozīcijas partija teiktu, ka tā atbalsta koalīciju," aģentūrai LETA sacīja Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece, komentēdama iespēju, ka TP varētu veidot jaunu valdību kopā ar LPP/LC.

Kā ziņots, LPP/LC domes sēdē vakar tika paziņots, ka šī partija nevēlas turpmāk atbalstīt Valda Dombrovska (JL) vadīto valdību. LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers uzsvēra, ka Dombrovska vadītajai valdībai ir jābeidz savstarpējie kašķi un iepriekšējo premjeru apvainošana, bet jāpiedāvā konkrēta programma valsts izvešanai no krīzes. Pretējā gadījumā LPP/LC vairs neatbalstīs Dombrovska valdību, un tā kritīs, norādīja Šlesers.

Vairāki TP politiķi aģentūrai LETA norādīja, ka valdību var veidot tikai tad, kad ir jauns premjera amata kandidāts, un pagaidām nekas neliecina, ka Šleseram izdotos par tādu kļūt. Tomēr Nekā personīga norāda, ka TP frakcijas deputāti neformālās sarunās atzīst, ka šajā nedēļā veiktais uzbrukums valdībai šoreiz ir beidzies ar izgāšanos un TP frakcijai draud šķelšanās vairāk nekā jebkad, jo daudzi, pretēji Šķēlem, uzskatot, ka jāatbalsta Dombrovskis.

Pagaidām nav īstais brīdis gāzt valdību, jo partija "Jaunais laiks" (JL) sevi nav izsmēlusi, aģentūrai LETA norādīja kāds TP pārstāvis. Bet JL priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa aģentūra LETA uzsvēra, ka Šlesera ambīcijas kļūt par premjeru un TP izmisums var kopā radīt pamatu, lai apvienotos un gāztu valdību, taču šāda valdība varētu būt ļoti nepopulāra.

Opozīcijā esošās partijas "Saskaņas centrs" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs vaicāts, vai viņš varētu atbalstīt vai darboties vienā valdībā ar LPP/LC, aģentūrai LETA uzsvēra: "Šī sasaukuma Saeimas laikā noteikti nē."

Urbanovičs arī uzskata, ka Valsts prezidents darīs visu, lai Dombrovska valdībai dotu iespēju strādāt, un Šleseru pat izdevības gadījumā, visticamāk, nenominētu premjera amatam.

Kā aģentūrai LETA neoficiāli norādīja kāds politiķis, pagaidām nav nekādu pazīmju, ka Dombrovska vadītā valdība būtu nestabilāka nekā līdz šim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas