Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jakānam gadu alga varētu būt par aptuveni 400 latiem mazāka

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) pieņēmis lēmumu disciplināri sodīt bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu ar mēnešalgas samazināšanu uz vienu gadu, ieturot 20% no viņa mēnešalgas. Iepriekš ministrs, pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumā konstatētajiem un pierādītajiem Dz.

Jakāna rīcībā pieciem pārkāpumiem, kurus novērtējis kā būtiskus, aicināja valdību atbalstīt vienu no bargākajiem sodiem – atbrīvošanu no amata. Šādu lēmumu koalīcijas partneri neatbalstīja. Lēmums par piemērotāko sodu Dz. Jakānam ir pieņemts saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu, uzsver ministrs. Dz. Jakāns šobrīd ir pārcelts Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora amatā uz nenoteiktu laiku, nosakot amata mēnešalgu ierēdņa iepriekšējās mēnešalgas apmērā. Līdz ar disciplinārsodu tā gadu būs par 20% mazāka nekā viņš iepriekš saņēma. Pārceļot Dz. Jakānu, izvērtētas Dz. Jakāna teorētiskās zināšanas un praktiskā pieredze nodokļu un muitas administrēšanas politikas jautājumos, kā arī viņa izglītība un kvalifikācija, lai ar profesionālu speciālistu, kuram ir padziļinātās zināšanas nodokļu un muitas administrēšanas politikā, tiktu stiprināta FM kapacitāte nodokļu politikas pilnveidošanā.

Dz. Jakāna alga jaunajā amatā bija paredzēta 1715 lati, līdz ar disciplinārsoda piemērošanu tā varētu būt 1372 lati. Sodu gan Dz. Jakāns var pārsūdzēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas