Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jakāns kritizē Repšes “ambiciozos” padomniekus

No amata atstādinātais Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns paudis pārliecību, ka nebūs iemesla viņu atbrīvot no amata. “Es esmu 100% pārliecināts, ka rezultāta nebūs, lai mani varētu atbrīvot no amata,” Dz.Jakāns sacīja piektdienas vakarā intervijā Latvijas radio. Viņš vērtēja, ka finanšu ministram Einaram Repšem (JL) ir slikti padomnieki.

“Nedomāju, ka tie ir Repšes untumi, saredzu trūkumus padomniekos un birojā. Tur ir jauni, ambiociozi cilvēki bez pieredzes, kas neorientējas likumdošanā. Manuprāt, tās ir tīri viņu ambīcijas,” komentēja Dz.Jakāns finanšu ministra iniciatīvas rosināt pret viņu disciplinārlietas un atstādināšanu no amata.

Uz jautājumu, kāpēc VID vienmēr tiek politizēts, viņš atbildēja, ka tā pamatā ir iestādes vadītāja izraudzīšanās kārtība, jo VID ģenerāldirektoru virza finanšu ministrs. “Krāsa tiek pielipināta atkarībā no ministra partijas, kas izvirza ģenrāldirektoru. Man ir zākājuši gan par apelsīnu, gan par zaļu, laikam arī par zilu [Jaunais laiks] VID vadītāju.”

Aģentūra LETA ziņo, ka 69 lappušu garā 7.janvāra komisijas atzinuma pret Jakānu rosinātajā disciplinārlietā, komisija konstatējusi, ka divos gadījumos Jakānam būtu jāizsaka aizrādījums.

Viens aizrādījums pienāktos par to, ka ierēdnis nav steidzamības kārtā - trijās dienās -, bet gan četru dienu laikā izpildījis finanšu ministra rezolūciju, bet otrā gadījumā aizrādījums izsakāms par to, ka Jakāns laikā, kad bijis atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, paudis viedokli žurnālistiem.

Atzinumam, kas iesniegts Repšem, pievienotajā pavadvēstulē disciplinārlietu izmeklēšanas komisija norāda, ka ministram tiek iesniegts komisijas atzinums un arī komisijas locekļa Andra Jacino atsevišķais viedoklis uz 38 lapām "Atzinums par disciplinārpārkāpuma konstatēšanu".

Pirmajā gadījumā, par ko rosināts izteikt aizrādījumu, Dz.Jakāns rezolūcijas izdošanas laikā bijis komandējumā, bet par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju ticis iecelts Andis Drulle, tādējādi, pēc Jakāna domām, ir visai dīvaini rosināt izteikt aizrādījumu viņam, ja rezolūcija viņa prombūtnes laikā bija jāpilda citai amatpersonai.

Savukārt neviens normatīvs akts neaizliedz laikā, kad amatpersona atstādināta no amata, viņai komunicēt ar žurnālistiem, pauda Jakāns.

Jakāns sacīja, ka ir iepazinies arī ar Jacino sniegto viedokli, kurā šis komisijas loceklis, kurš nav parakstījis komisijas atzinumu, rosinājis ministru par konstatētajiem pārkāpumiem Jakānu atbrīvot no amata.

Jakāns papildināja, ka viņš disciplinārlietas izmeklēšanas sākuma posmā lūdzis komisijai noraidīt Jacino, izslēdzot viņu no komisijas sastāva, jo tieši Jacino sagatavojis dokumentus, lai tiktu sāktas disciplinārlietas pret Jakānu.

Komisija uzskatījusi, ka šāds priekšlikums ir akceptējams, taču komisijas viedoklim nepiekrita Repše, un Jacino komisijā palika, skaidroja Jakāns.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis, Repše lēmumu disciplinārlietā pieņems un paziņos nākamās nedēļas sākumā.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas