Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jakāns turpina noliegt, ka būtu atlaists pēc paša vēlēšanās

Finanšu ministrija (FM) ir pārtraukusi darba attiecības ar Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktoru un bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu. Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors pārtraucis darba attiecības ar FM jau 2.martā, kad viņam bijusi pēdējā darba diena, pamatojoties uz viņa uzteikumu, portālam db.lv apstiprināja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace. Savukārt Dz. Jakāns vēl joprojām uzsver, ka nekādu atlūgumu nav rakstījis.

Dz. Jakāns gan iepriekš noliedza, ka būtu izteicis vēlmi pārtraukt darba attiecības. Dz.Jakāns 2. martā saņēmis rīkojumu par atbrīvošanu no FM departamenta direktora amata, pamatojoties uz paša vēlēšanos. Divas dienas pēc paziņojuma saņemšanas Dz. Jakāns klāstīja, ka ar rīkojumu strādājot advokāti. “Šādu vēlēšanos neesmu nedz rakstījis, nedz grasījies rakstīt!” īsziņā rakstīja Dz.Jakāns.

Arī šobrīd Dz. Jakāns paliek pie sava un ir neizpratnē, kāpēc FM "šo jautājumu atkal ir pacēlusi". Viņš uzskata, ka kopš pagājušās otrdienas ir atlaists no amata. Tomēr advokāti vēl neesot pabeiguši izvērtēt atlaišanas dokumentus, tāpēc tos sīkāk nekomentēs.

Pirms rotācijas no VID Dz.Jakāns vairākas nedēļas bija atstādināts no amata. Finanšu ministrs Einars Repše (JL) paziņoja, ka VID ģenerāldirektors apzināti atsakās pildīt viņa rīkojumus. Dz.Jakāns viņam izvirzītos pārmetumus noliedza.

(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas