Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kaktiņš: Ir divi faktori, kas liek prognozēt, ka aktivitāte vēlēšanās varētu būt zema

Ņemot vērā naudas trūkumu vēlēšanu kampaņām un augsto neizlēmušo vēlētāju skaitu, 11.Saeimas vēlēšanās drīzāk būs zema pilsoņu aktivitāte. Tā intervijā Latvijas Radio sacīja sociologs, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš. 

Pēc viņa domām, vēlētāju aktivitāti ietekmē divi faktori. Viens no tiem ir saistīts ar līdzekļu apjomu, kas tiek ieguldīts pirmsvēlēšanu aģitācijas kampaņā. "Jo kampaņa ir masīvāka, jo vairāk tā mobilizē cilvēkus un sapurina tos, kuri ikdienā parasti neseko politikai vai kuriem politika ir diezgan vienaldzīga. Un ir otrs faktors. Aptaujas liecina, ka ir diezgan daudz neizlēmušo [par piedalīšanos vēlēšanās]. Savukārt tie, kas ir izlēmuši, tie lielā mērā nav izšķīrušies par savām izvēlēm," sacīja A.Kaktiņš.

Pēdējās aptaujas liecina, ka pieci politiskie spēki pārliecinoši pārvar piecu procentu barjeru. Pēc A.Kaktiņa teiktā, Saskaņas centrs aktīvi strādā uz latviski runājošo publiku. Ņemot vērā vilšanos partijās, SC varētu lielākā skaitā nekā iepriekšējās vēlēšanās dabūt latviešu vēlētāju atbalstu, pieļāva A.Kaktiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas