Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kaktiņš: Latvijai ir problēma, ka nav talantīgu cilvēku, ko likt ministru amatos

Latvijas problēma ir faktā, ka mums nav talantīgu cilvēku, ko likt ministru amatos, un tajā, ka profesionāli cilvēki nav gatavi iet politikā šīs jomas negatīvās slavas dēļ, sacīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Komentējot faktu, ka vairāki valdības ministri nav ievēlēti Saeimā, Kaktiņš uzvēra, ka šeit nevar palīdzēt vienkāršs risinājums, partijām nolemjot no šī gadījumā "mācīties" un likt ministru amatos spējīgākus cilvēkus. Tās to nevarēs izdarīt, jo nevienai partijai nav garš profesionālo rezervistu soliņš.

"Problēma ir dziļāka un lielāka", tāpēc te nav runa tikai par konkrēto politiķu darba kvalitātes izvērtēšanu, jo, pirmkārt, politiķis kā profesija ir diskreditēta un cilvēki vairākkārtīgi domā, vai pamest savu profesiju, lai ietu politikā, un bieži vien gala lēmums ir nepiedalīties valsts pārvaldīšanā, skaidroja sociologs.

SKDS vadītājs norādīja, ka problēma varbūt slēpjas faktā, ka šajā valstī, kas "ir pussabrukusi un kur politiskā vide ir pussabrukusi (..), mēs esam tādi, kādi esam" un Latvijā nemaz labākus kandidātus atrast nevar. Viņš piekrita, ka sava loma bijusi daudzu spējīgu cilvēku emigrācijai ārpus dzimtenes. Tāpēc viņš nezina, vai partijas gūs mācību, izvēloties ministrus, un vai nākamie valdības locekļi ņems šos gadījumus vērā, pildot amata pienākumus.

Vairāku ministru neievēlēšana Saeimā nav pārsteidzoša, jo sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pirms vēlēšanām veiktā aptauja rādīja, ka tikai 10% bija apmierināti ar valdības darbu. 83% bija ar to neapmierināti, no tiem 48% bija daļēji neapmierināti un 35% bija pilnībā neapmierināti.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju no Vienotības Saeimā nav ievēlēts ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un tieslietu ministrs un iekšlietu ministra vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs.

No Zaļo un zemnieku savienības nav ievēlēts izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks un labklājības ministre Ilona Jurševska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas