Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kastēns rosina LR2 privatizēt; Brigmanis: Ir nomērdēts badā populārākais radio

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) tuvāko dienu laikā vērsīsies pie premjera Valda Dombrovska ("Jaunais laiks"), aicinot valdību pieņemt lēmumu par atbalstu vai noraidījumu Latvijas Radio 2 (LR2) nodošanai koncesijā.

NRTVP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece, viesojoties Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, norādīja, ka saskaņā ar Publiskās un privātās partnerības (PPP) likumu valdībai ir jālemj atbalstīt vai noraidīt LR2 nodošanu koncesijā. Valdībai piešķirot 183 tūkstošus latu LR2 darbības nodrošināšanai 2010.gadā, "mēs no Ministru kabineta nesaņēmām konkrētu atbildi - jā vai nē", uzsvēra Buceniece.

"Valdība nepateica ne jā, ne nē, tikai iedeva naudu," viņa piebilda.

Savukārt Finanšu ministrijas (FM) Budžeta departamenta pārstāve Līga Šulca sacīja, ka FM konceptuāli neiebilst pret LR2 nodošanu koncesijā, taču, lai to atbalstītu, ministrijai jābūt pārliecībai, ka tas atrisinās LR2 problēmas ilgtermiņā. Tomēr, pēc iesniegtajiem finanšu un ekonomiskajiem aprēķiniem, FM šāda pārliecība neesot radusies, norādīja Šulca.

Viņa informēja, ka FM jau aprēķinājusi bāzes izdevumus nākamā gada budžetam, un lika noprast, ka papildu naudu LR piešķirt nevarēs. Šulca vien piebilda, ka NRTVP ir atbildīga par finansējuma sadali LR un Latvijas Televīzijai nacionālā pasūtījuma nodrošināšanai.

"Nākamgad ir jāveic konsolidācijas pasākumi tuvu 500 miljonu latu apmērā. Jautājums, vai prioritāte ir Latvijas Radio četru kanālu nodrošināšana, vai valstij ir arī citas prioritātes kā veselība vai izglītība," teica Šulca.

LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts parlamentāriešus informēja, ka nākamgad LR2 darbības nodrošināšanai nepieciešami 280 384 lati. "Es aicinu vērsties pie Ministru kabineta, lai saņemtu atbildi, vai koncesija ir atbalstāma vai nē.. Arī nē lēmums nav kaps," viņš sacīja.

Savukārt komisijas deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC) rosināja apsvērt ideju LR2 nodot privatizācijai, lai vairs nebūtu problēmu. "Tas ir labs ilgtermiņa risinājums," viņš piebilda.

Deputāte Ina Druviete ("Pilsoniskā savienība") savukārt pauda, ka LR nodošana koncesijā ir "neatgriezenisks scenārijs, bet tālākais punkts noteikti būs privatizācija, un es aicinu ar to rēķināties".

Atšķirīgu viedokli pauda deputāte Liene Liepiņa ("Jaunais laiks"), paužot, ka nodošana koncesijā nav risinājums, bet ir jāmeklē citas iespējas. Tomēr Kolāts argumentēja, ka "abos gadījumos mums ir mīnusi, bet, nododot koncesijā, zaudējumi ir mazāki".

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aicināja FM nemocīt radio. "Ja nav naudas, laidiet taču radio vaļā. Ir divas versijas - vai nu iedot tos 280 tūkstošus, vai arī skaidri pateikt, ka naudas nebūs.. Ir nomērdēts bada nāvē populārākais radio [LR2]," sacīja Brigmanis.

Pēc viedokļu apmaiņas komisija vienojās pie šā jautājuma atgriezties, kad valdība būs pieņēmusi lēmumu par atbalstu vai noraidījumu LR2 nodošanai koncesijā.

Jau vēstīts, ka koalīcija aprīļa vidū vienojās Latvijā populārāko radiostaciju Latvijas Radio 2 koncesijā tomēr nenodot un valdība pēc pāris dienām piešķīra līdzekļus šīs programmas darbībai līdz gada beigām.

LR2 darbībai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tika atvēlēti 183 tūkstoši latu, bet jautājumu par LR2 darbības finansējumu nākamajā gadā skatīs kopā ar nākamā gada valsts budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas