Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Klementjevs paredz, ka pašreizējā valdība strādās līdz aprīlim

Jaunā valdība pašreizējā sastāvā spēs strādāt līdz aprīlim, prognozē no "Saskaņas centra" (SC) parlamentā ievēlētais Andrejs Klementjevs. Tas būs saistīts ar vienotības trūkumu koalīciju veidojošajā apvienībā "Vienotība". Viņaprāt, pēc tam valdībā varētu iesaistīties arī SC."Es domāju, ka sakarā ar to, ka "Vienotība" nav vienota līdz galam, frakcijā ir daudz domstarpību, tajā momentā, kad viņi nevarēs sadzīvot savā starpā, tad mēs atnāksim un padarīsim Ministru kabinetu profesionālāku," LTV raidījumā "100.

pants" izteicās deputāts. Pēc viņa domām, SC iesaistīšana ir reāls ceļš, kā stabilizēt valdību un virzīties uz profesionālu Ministru kabinetu, jo apvienība vēlas valdībā virzīt nevis politiskus cilvēkus, bet speciālistus savā nozarē."Šis ministru sastāvs ir tik vājš, ka nevarēs izturēt četrus gadus," piebilda Klementjevs.Cita opozīcijas politiskā spēka - apvienības "Par labu Latviju" (PLL) - pārstāvis Edgars Zalāns pauda viedokli, ka opozīcija netraucēs valdībai strādāt un destabilizēt situāciju, taču esot skaidrs, ka valdība, visticamāk, kritīs tajā brīdī, kad "tā būs pievīlusi un degradējusi vēlētāju uzticību". Viņaprāt, jauna valdība būs brīdī, kad milzīgais uzticības kredīts valdībai būs izsmelts. Pēc Zalāna domām, šobrīd gan nevajadzētu torpedēt valdības darbu un tai jāstrādā.Vaicāts par "draudzīgu sarunu", kas bijusi vērojama Saeimā starp "Vienotības" koalīcijas partnera Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātu Aivaru Lembergu un SC līderi Jāni Urbanoviču, Klementjevs pauda viedokli, ka tas neliecina par ZZS mēģinājumu veidot jaunu valdību."Es domāju, ka ZZS ir ļoti apmierināta ar savu pozīciju, viņi nemēģinās saasināt situāciju. Ja pati "Vienotība" būs stipra, viņi var nostrādāt ilgāk, nekā mēs paredzam. Bet, zinot situāciju parlamentā, saprotam, ka tas nav iespējams. ZZS, jūtot, ka viņu partneri var kā pulveris uzsprāgt vienā momentā, mēģina savu pozīciju neapdraudēt ar to, ka ierobežo ārējos kontaktus," sprieda Klementjevs.Viņaprāt, šādas tikšanās notiek arī ar PLL, iespējams, ne tik redzami. SC esot sadarbība ar visām partijām, izņemot radikāļus, jo "mums vajag domāt arī par nākotni". Politiskajam spēkam esot jābūt gatavam "paņemt karogu un uzcelt uz to līmeni, lai var turpināt veiksmīgi strādāt".Pēc Klementjeva domām, kontakti ir "ļoti labi" un tas nenozīmējot, ka ZZS jau mēģina veidot jauno Ministru kabinetu. "Bet viņi arī saprot, ka nevar būt ķīlnieki šādā situācijā," teica politiķis.Komentējot SC pārstāvja Sergeja Dolgopolova izteikumus, ka jaunā Saeima paliks kā pielikums valdībai, Zalāns pauda viedokli, ka patlaban, kad faktiski opozīcijai nav neviena amata būtiskā komisijā, parlaments patiešām tiks padarīts par valdības piedēkli un viss, ko lems valdība, parlamentam automātiski būs jāakceptē.Klementjevs piebilda, ka labāk ir, kad ministrs un komisijas vadītājs ir no dažādām partijām.Kā ziņots, pēc Saeimas vēlēšanām jauno valdību veido divi politiskie spēki - "Vienotība", kas guva lielāko vēlētāju atbalstu, un ZZS. Kopā abām partijām parlamentā ir 55 deputāti. Vēl Saeimā iekļuvis SC, PLL un apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas