Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Koalīcija spriedīs par iespējām reorganizēt NP, neatverot Pilsonības likumu

Koalīcijas partneri jaunnedēļ tomēr vēl diskutēs par nepieciešamību ķerties pie Pilsonības likuma, kura atvēršanu īsi pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām politiķi jau vairākkārt atzinuši kā nevēlamu, liecina aģentūras BNS veiktā aptauja.

Nepieciešamību tomēr atvērt Pilsonības likumu radījusi iecere par Naturalizācijas pārvaldes (NP) likvidāciju un tās funkciju nodošanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kas taupības apstākļos varētu nodrošināt izdevumu samazināšanos par aptuveni 100 tūkstošiem latu. Lai gan parlamentārieši jau vairākkārt izteikuši bažas, ka pievēršanās šim likumam var tikai izraisīt plašu un emocionālu retoriku publiskajā telpā, kā arī aizkavēt Saeimas darbu pie citiem likumprojektiem, koalīcijas pārstāvji iepriekš norādīja, ka spējuši rast vienošanos par tīri tehnisku grozījumu pieņemšanu, nepieļaujot nekādas citas būtiskas izmaiņas likumā.

Tomēr, kad vairāki politiskie spēki jau izteica apņēmību iesniegt savas ierosmes Pilsonības likumam, koalīcijas pārstāvji sāk meklēt iespējas tomēr izvairīties no šī likuma skatīšanas.

Jau trešdien "tēvzemieši" norādīja, ka vēlētos šos grozījumus par NP reorganizāciju izņemt no nākamā gada budžeta projekta paketes. Deputāts Juris Dobelis aģentūrai BNS apliecināja, ka par to TB/LNNK mēģinās pārliecināt koalīcijas partnerus pirmdien paredzētajā Sadarbības padomes sēdē.

"Tie tomēr ir tikai simts tūkstoši [latu]," iespēju šo jautājumu nedaudz arī atlikt argumentēja deputāts.

Savukārt partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis aģentūrai BNS apstiprināja, ka deputātiem jau ir padomā arī citi risinājumi, kā neatlikt reorganizāciju, bet neatvērt arī šo likumu.

Patlaban norisinoties vien konsultācijas ar juristiem un skaidrība par to varētu būt pirmdien, sacīja tautas kalps, pagaidām atturoties no sīkāka ideju izklāsta.

Jau vēstīts, ka Pilsonības likuma atvēršanas gadījumā apvienība "Saskaņas centrs" jau plāno rosināt automātisku pilsonības piešķiršanu visiem vidusskolu absolventiem, kā arī atļaut pieteikties naturalizācijai arī bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem un PSKP biedriem.

Arī "tēvzemieši" ir gatavi nākt klajā ar dažādiem priekšlikumiem, iepriekš apliecināja Dobelis, tomēr pagaidām neatklājot konkrētas ieceres.

"Nav jau noslēpums, ka vēlamies šo likumu daudz stingrāku," vien noteica tautas kalps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas