Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +30 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Kreituse: Mūsu valsts par haosu jau ir krietni samaksājusi

Tik īsā laikā nav iespējams izveidot partiju, bet var radīt tikai haosu. Tā par patlaban notiekošo politikā pirmdien intervijā Latvijas radio teica Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ilga Kreituse. 

Viņa ir pārliecināta, ka patlaban pie varas esošajiem cilvēkiem valsts intereses nav primāras. I.Kreituse arī uzskata, ka no Zatlera partijas atšķēlušos cilvēku skaits varētu turpināt pieaugt, jo sairšanas process ir iesācies

"Viss liecina par to, ka ir piepildījies tas, par ko mēs brīdinājām neviens vien no tiem cilvēkiem, kas nodarbojas ar politikas analīzi. Tik īsā laikā jaunas, nopietnas partijas netiek, tik īsā laikā kvalitatīvu, jaunu spēku nevar izveidot, tik īsā laikā var radīt tikai haosu politiskajā sistēmā. Un tas šobrīd ir pilnībā pierādījies, un arī šis haoss ir sācies, lai gan tas nebija neprognozējams, jo arī vēlēšanu rezultāti parādīja pavisam ko citu nekā to, uz ko vēlētāji bija cerējuši," teica I.Kreituse. 

"Es pie sevis iedomājos, ka, ja kāds žurnālists būtu izdomājis testu un iedevis Valdim Zatlera kungam 50 uzvārdus, lai viņš tajā atzīmē savu deputātu vārdus, kas ir ievēlēti Saeimā, man ir aizdomas, ka diez vai Zatlera kungs varētu šo testu nokārtot. Līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds viņš ir, jo nepazīstami cilvēki, kas pat savsatrpēji nav pazīstami, nekādā veidā nevar būt tas kodols, kas veido valdību valstī," komentēja I.Kreituse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas