Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Kultūras darbinieki uzskata Dālderi par piemērotāko ministra amatam

Vairāki kultūras organizāciju vadītāji nosūtījuši vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) ar lūgumu arī jaunajā valdībā virzīt nozares ministra amatā Intu Dālderi (Vienotība). Vēstulē norādīts, ka aizvadītie divi gadi bijuši ļoti saspringts laika posms un nopietns pārbaudījums visām Latvijas nozarēm, tai skaitā arī kultūrai.

Vairākkārt ir nācies samazināt budžeta apjomu, kā rezultātā kultūras institūcijas šobrīd darbojas izdzīvošanas režīmā. "Neskatoties uz šiem sāpīgajiem procesiem, kultūras nozares kopējā situācija izdzīvošanas režīmā ir saglabājusi līdzsvaru. Šī līdzsvara nodrošināšanas vadība ir bijusi krīzes laika kultūra ministra Inta Dāldera rokās. Iespējams, ka minētais posms ir bijis vissarežģītākais pēdējā laika periodā, taču tas vēl nav beidzies. Lai nodrošinātu sekmīgu valsts kultūrpolitikas tālāko attīstību, ir ārkārtīgi svarīgi iesākto stratēģiju turpināt, jo stabilitāte kultūras jomā ir trausla un ir vairāki faktori, kas to nopietni apdraud," teikts vēstulē. Vēstules nobeigumā premjeram izteikts lūgums kultūras ministra amatā virzīt I.Dālderi arī jaunajā valdībā, minot viņu kā "vispiemērotāko un visprofesionālāko" šī amata kandidātu. Vēstuli ir parakstījuši Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē, Sinfonietta Rīga izpilddirektore Indra Lūkina, "Latvijas koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis, Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra direktore Ilze Paidere-Staķe, valsts akadēmiskā kora Latvija direktors Māris Ošlejs, Dailes teātra direktors Andris Vītols, un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kurzemē piekauj dzērājšoferi

Dienvidkurzemes novada Gaviezē sestdien piekauts dzērājšoferis, kurš izraisījis avāriju, kopumā policija pret dzērājšoferi sākusi trīs administratīvo pārkāpumu procesus un vienu kriminālprocesu,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas