Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lai piedalītos pirmsvēlēšanu diskusijā, partijām būs jāmaksā

Lai piedalītos Lauku bibliotēku atbalsta biedrības (LBAB) un Latvijas Avīzes rīkotajās pirmsvēlēšanu diskusijās Latvija 2010.-2014. partijām un to apvienībām būs jāmaksā 230 lati. Konkrētu skaidrojumu, kam šī summa paredzēta, Diena.lv nespēja sniegt diskusiju organizators, LBAB projektu vadītājs Broņislavas Spridzāns.

Tikmēr partiju diskusiju saraksts ar iespējamiem dalībniekiem jau ir publicēts LBAB mājas lapā. Pirmā diskusija par novadu reformu notiks jau piektdien, 6.augustā, un tajā piedalīsies vien četru partiju pārstāvji - pašvaldību ministre Dagnija Staķe (ZZS), ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība), Par labu Latviju! (PLL) pārstāvis Edgars Zalāns un Ivars Jakovels (SC).

«Var teikt, ka šis ir galīgais saraksts, kurā pēdējā brīdī gan iespējamas izmaiņas. Kādi kandidāti varbūt tiks pievienoti klāt,» saka B.Spridzāns. Vai partijas un apvienības jau ir samaksājušas dalības maksu, LBAB pārstāvis nezināja teikt, jo «viss notiek ar pārskaitījumu».

Deputātu kandidāti brīvprātīgi LBAB var ziedot grāmatas, tomēr obligāta esot 230 latu dalības maksa. Šo summu partijām un to apvienībām neatkarīgi no kandidātu skaita jāmaksā katru reizi, piedaloties kādā no deviņām ieplānotajām diskusijām. Summa sedzot diskusiju organizēšanas izmaksas, kā arī bibliotēkām ziedojamo grāmatu iegādi.

«Partijām tas būtu labs ieguldījums, jo tad viņi ne tikai izšķiestu naudu plakātu drukāšanai, kurus neviens tāpat nelasa, bet tērētu arī nozīmīgākām lietām,» uzskata B.Spridzāns.

Pirmās diskusijas dalībnieka politiskās apvienības PLL preses sekretārs Edgars Vaikulis apstiprināja, ka «piedalīsimies visās deviņās diskusijās un dalības maksu pieskaitīsim pirmsvēlēšanu izdevumiem». PLL dalība šajās diskusijās izmaksās 2070 latu.

Vaicāts, vai no partijām un to pavienībām iekasētie 230 lati kopā ar Sorosa fonda, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja un LBAB ziedotāju finansējumiem nav pārāk liela summa diskusiju organizēšanai, B.Spridzāns saka: «Tā noteikti nav, viss ir izkalkulēts.» Tomēr, kā konkrēti nauda tiks izlietota, viņš pateikt nevarēja. Tas viss būšot dāvinājumiem bibliotēkām, diskusiju organizēšanai, samaksai to vadītājiem, kā arī translēšanai internetā, stāstīja diskusiju organizētājs.

Politiskās partijas un apvienības, kuras piedalīsies diskusijās, pārsvarā izvēloties pats reģions. «To var dēvēt par abpusēja kompromisa variantu. Mēs pirms diviem mēnešiem tikāmies ar lauku inteliģenci - bibliotēku vadītājiem un pašvaldību pārstāvjiem. Noskaidrojot, kādus politiskos spēkus viņi gribētu redzēt diskusijās, ziņojām partijām un apvienībām, kuras pašas nosaka, kuri kandidāti uz diskusijām ieradīsies,» skaidro B.Spridzāns.

Arī pats B.Spridzāns vairākas reizes ir kandidējis Saeimas vēlēšanās. «Kandidējot vēlēšanās, es gluži kā sportā biju labs rezervists. Politika mani ir interesējusi kopš seniem laikiem, tomēr man ir pietiekami daudz citu interešu, lai dotos uz priekšu un vairs nekandidētu. Latvijā nav normāli, ka politiķis ir lamuvārds, es nespēju to pieņemt,» saka LBAB pārstāvis.

Jau ziņots, ka B.Spridzāna dzīvesbiedre B.Eglīte, plaši stāstīdama par pirmsvēlēšanu diskusiju ciklu, neatklāja, ka ir atkāpusies no LBAB priekšsēdētājas amata, jo pati kandidēs 10.Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstā. «Neapšaubāmi, mana politiskā un arī cita dzīves pieredze varētu palīdzēt sievai vēlēšanās. Dabīgi, ka mēs mājās pārrunājam notiekošo un vērtējam, kas ir izdevies, kas ne tik ļoti,» par atbalstu dzīvesbiedrei stāsta pirmsvēlēšanu diskusiju organizators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

 

Visu diskusiju sarakstu var lasīt šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas