Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Laikraksts: Kratīšana Centrāltirgus vadītāja kabinetā

Otrdienas vakarā Rīgas Centrāltirgus jaunā vadītāja Edvīna Vēja kabinetā notikusi kratīšana, šodien vēsta laikraksts Vesti segodņa, atsaucoties uz neoficiālu informāciju. Tiesībsargājošo  iestāžu darbinieki uzreiz esot aizzīmogojuši divus kabinetus un izsaukuši to «īpašniekus» darbā. Pēc tam kabinetos notikusi kratīšana.

Viens no kabinetiem bijis a/s _Rīgas Centrāltirgus_ valdes priekšsēdētāja E.Veišas darba vieta, otrs – cita augsta tirgus darbinieka, kura darbs saistīts ar iepirkumu procedūru, darba vieta.Kā vēsta laikraksts, kas apraksta divas kratīšanas versijas, tiesībsargi aptaujājuši arī citus darbiniekus, kas saistīti ar iepirkumiem, bet pēc otras neoficiālās versijas – iztaujāti ierēdņi, kas bijuši atbildīgi par celtniecību un nekustamajiem īpašumiem Centrāltirgū.Pagaidām nekas nav zināms, vai kāds pēc kratīšanām ir aizturēts.Jau ziņots, ka tiesa pērngada decembrī Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājai Nainai Cibuļskai piemēroja apcietinājumu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu aizturēja 9.decembrī. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturētas vēl trīs personas: Rīgas Centrāltirgus jurists – iepirkumu komisijas loceklis, un divas privātpersonas. Tiesa nolēma apcietināt arī N.Cibuļskas dēlu Artjomu Cibuļski.Kā informēja KNAB, kriminālprocesā iegūto pierādījumu kopums bijis pietiekams, lai N.Cibuļsku atzītu par aizdomās turēto par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Jurists V.Mitins aizturēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.Par Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāju iecēla Edvīnu Vēju, kurš līdz tam bija uzņēmuma valdes loceklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas