Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Lembergs sevi vairāk redz kā iespējamu premjera amata kandidātu, nestartējot vēlēšanās

Lai gan lēmumu par startu Saeimas vēlēšanās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs vēl nav pieņēmis, patlaban viņš sevi vairāk redz kā iespējamu premjera amata kandidātu, nevis vienu no kādā vēlēšanu sarakstā iekļautiem kandidātiem.

Kā intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Lembergs, viņš vēl nav formulējis savu pozīciju un gala lēmums būšot jāpieņem līdz 1.augustam, kad beigsies sarakstu iesniegšanas termiņš. Politiķis apliecināja, ka apsver iespēju rudenī startēt lielajā politikā, tomēr patlaban esot vairāki negatīvi faktori, kas viņu bremzējot pieņemt pozitīvu lēmumu.

"Mana politiskā opozīcija, un tā pirmkārt ir "Sorosa politiskā apvienība ar Ēlerti priekšgalā", kura pievienojas "Jeģinstvai". (...) Viņi veidos milzu kampaņu, izmantos savā propagandā, ka tādā veidā es gribu iegūt deputāta imunitāti, kaut gan mani tā neinteresē, man būs grūti aizstāvēties," izteicās Lembergs.

Politiķis uzsvēra, ka Ventspils pašvaldībā strādā jau 22 gadus un, lai "bristu Vislatvijas politiskajā purvā", jēga to darīt esot tikai tad, ja ir pamatota cerība te ko būtiski pamainīt par labu.

"Mans raksturs un organizatora spējas, zināma prasme pieiet jautājumiem kompleksi, spēja noteikt augstus, grūti sasniedzamus mērķus un tos sasniegt, veidot spēcīgu mērķu sasniegšanai nepieciešamo komandu - tās vairāk ir noderīgas izpildvarā, nevis likumdevējvarā, kur darbs ir gana akadēmisks. Protams, ja jāizvēlas no šiem diviem virzieniem, lielāka jēga no manis būtu izpildvarā, nevis likumdevējvarā," norādīja Lembergs.

Lemberga pārstāvētajai "Latvijai un Ventspilij" un ZZS ir bijušas diskusija par sadarbību nākamās Saeimas ciklā, tomēr iespējamai atrašanās premjera amata pozīcijā esot vairāki ļoti diskutabli jautājumi, kuri pirms četriem gadiem nav bijuši.

"Man ir radikāli cits redzējums, es būtu radikāli citādi rīkojies, meklējot izeju no banku finanšu krīzes Latvijā. Es neprotu piedalīties un pieņemt lēmumus miljardiem latu vērtībā dažās stundās, mana pieeja, jo lielāka nauda - lēmumi jāpieņem nosvērtāk un bez steigas, mūsu valstī dominē pretēja pieeja, par tortēm diskutē mēnešiem, bet par miljardiem - viena nakts par garu," sacīja Lembergs.

Diemžēl, šajos notikumos ir piedalījusies arī ZZS, smagajiem lēmumiem piekrītot bez plašākas analīzes, norāda Ventspils mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas