Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Mozgis: vērsīsimies pret būvuzraugu, ja apstiprināsies nelikumības

"Nav noliedzams, ka divu slimnīcas darbinieku aizturēšana uz aizdomu pamata ir ļoti nepatīkamas ziņas gan slimnīcai, gan man kā tās vadītājam personīgi. Gribētu teikt, ka es jūtos ļoti sarūgtināts un nespēju noticēt šādam faktam, ka slimnīcas darbinieki, kuriem esmu uzticējies, iespējams, pievīluši gan mani, gan visu slimnīcas kolektīvu," par divu slimnīcas amatpersonu aizturēšanu un apcietināšanu saka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis.

Viņš uzsver, ka sadarbosies ar tiesībsargājošām institūcijām, lai noskaidrotu, vai tiešām bijuši noziedzīgi nodarījumi. Līdz šim Dz.Mozga pārliecība esot bijusi, ka visi iepirkumi veikti saskaņā ar likumu.

Slimnīcas vadītājs uzsver, ka pats nekad nav darbojies nevienā iepirkumu komisijā. "Iepirkumu komisija sagatavo specifikāciju, pieaicina konsultantus. Tas ir ļoti daudzu cilvēku kopdarbs. Kad iepirkumu komisija ir nominēta, tā pieņem lēmumu, es šo lēmumu pat nedrīkstu apstrīdēt," Dz.Mozgis saka. Līdz šim par iepirkuma konkursu likumību slimnīcā nekādu bažu neesot bijis.

Dz.Mozgis norāda, ka tieši viņš pirms lielā daudzfunkcionālā korpusa būvniecības projekta Veselības ministrijā aizstāvējis ideju, ka "šādā projektā nepieciešami eksperti kā juridiska persona". Tādēļ pirms apjomīgā būvprojekta tikusi veikta iepirkuma procedūra par "apjomīgu naudas summu", kuras rezultātā izvēlējās projektam juridisku personu – SIA Projektu vadības un attīstības birojs, kas veic projekta vadību un būvuzraudzību. "Slimnīca patur iespējas – gadījumā, ja tiešām apstiprināsies noziedzīgas rīcības elementi, būs tiesas spriedums, kas apstiprinās aizdomas, tad paturu iespējas vērsties pret kompāniju, kas to nav nodrošinājusi," teic Dz.Mozgis.

Kādēļ aizturētas divas slimnīcas amatpersonas un par kādiem iepirkuma konkursiem ir bažas, izmeklēšanas procesa interesēs Dz.Mozgis nevarot atklāt, taču viņam arī tādas informācijas neesot. Viņam sniegta vien informācija, ka 22.oktobrī uzsākts kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām.

Jau vēstījām, ka 4.novembrī Vidzemes priekšpilsētas tiesa pieņēma lēmumu kā drošības līdzekli BKUS Iepirkumu komisijas loceklim un valdes loceklim Arnim Kramzakam un saimniecības direktoram Aivaram Lisenko piemērot apcietinājumu. Apcietinājuma termiņš pirmstiesas izmeklēšanas procesā var būt līdz 15 mēnešiem.

Slimnīcas valdes loceklis A.Kramzaks šodien apturējis pilnvaras valdes locekļa amatā, lai "nenodarītu kaitējumu VSIA Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas publiskajam tēlam un nenodarītu kaitējumu šīs sabiedrības interesēm kopumā".

(papildināta ar FOTO un pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas