Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Muižniece: premjera vēstule TP ir nesaturīga

Premjers Tautas partijai (TP) ir nosūtījis vēstuli, kurā aicina TP turpināt strādāt koalīcijā un nenodarbotos ar ultimatīviem uzstādījumiem. Par to Valdis Dombrovskis (JL) paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu.

Tautas partijas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece, izsakot savu personīgo viedokli, jo partija par to vēl nav lēmusi, izteica «nožēlu, ka premjera vēstule ir nesaturīga, jo tajā nav ne vārda par Tautas partijas piedāvājuma būtību». Tas vedinot domāt, ka premjera plāns «atšķirīgs vai, nedod Dievs, pretējs» un ka var notikt līdzīgi, kā tas bija pēc pašvaldību vēlēšanām. V.Muižniece arī būtu bijusi priecīga, ja Tautas partijai rastos iespēja ar premjeru šos jautājumus pārrunāt klātienē.

V.Dombrovskis jau iepriekš uzsvēris, ka nevar slēgt divpusējas vienošanās ar kādu koalīcijas partneri. V.Muižniece savukārt teica, ka TP bija svarīgi, lai šo dokumentu paraksta premjers, kurš tad varēja arī aicināt to parakstīt citas partijas, taču premjers nav izrādījis gatavību to darīt.

Paužot savu skeptisko attieksmi pret valdības vadītāju kā koalīcijas līderi, V.Muižniece teica: «Izlēmīgam valstsvīram nav grūti pieņemt lēmumu arī dažās stundās, bet ir iespaids, ka Latvijā pat mazie lācīši nav pamodušies no ziemas miega.»

Oficiālo atbildi V.Dombrovskim TP sniegs šodien pēcpusdienā pēc frakcijas un valdes sēdes, kurā piedalīsies arī Andris Šķēle.

V.Dombrovskis vēstulē uzsver, ka politisko stabitāti var garantēt tikai valdība, kurai ir vairākums. Divu nedēļu laikā visas koalīcijas partijas varētu sagatavot papildu rīcības plānu.

Uz jautājumu, kam V.Dombrovskis piedāvās vakantās ministru vietas, ja TP atstās valdību, premjers neatbildēja, jo viņš ir aicinājis TP strādāt valdībā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers izvairījās atbildēt uz žurnālistu jautājumu, vai premjers pats ir darījis visu, lai nodrošinātu politisko stabilitāti koalīcijā. Valsts prezidents tikai uzsvēra, ka ir svarīgi, lai valdība būtu izlēmīga un turpinātu strādāt līdz vēlēšanām. Arī sabiedrība gaidot no valdības rīcības plānu turpmākajiem sešiem mēnešiem, jo tai esot jābūt pārliecinātai, ka valdība aizstāv cilvēku intereses.

Valsts prezidents pirmdien un trešdien tikās ar visām koalīcijas partijām. V.Zatlera vēlējums esot, lai partijas izbeigtu viena otru apkarot un izvairītos no ultimātiem, jo tie nepalīdz. TP īstenojot savas partijas kursu, bet prezidents būtu priecīgs, ja tās darbība būtu pakārtota valsts interesēm, ne tikai savas partijas īstermiņa interesēm.

Šodien Tautas partija (TP) no premjera gaida atbildi par savu tā saukto četru punktu programmu. V.Dombrovskis vēstulē TP aicina nepamest koalīciju līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

“Kas tad ir mainījies šobrīd, kad paveikts smagākais, bet būtiskākie lēmumi vēl priekšā? Bez valsts finanšu stabilizācijas un reputācijas pakāpeniskas atgūšanas starptautiskajos finanšu tirgos, Saeimas vēlēšanu tuvuma iespaidā ir mainījusies politiķu dienas kārtība. Partijas saskata šķietamu izvēli starp vēlmi gūt īstermiņa popularitāti vai  palikt atbildīgiem,” vēstulē raksta V.Dombrovskis.

Viņš aicina Tautas partiju turpināt strādāt koalīcijas valdībā un atteikties no divpusējiem ultimatīviem uzstādījumiem. Premjers norāda, ka piekrīt vienoties par jauniem uzdevumiem valdībai, taču tas jādarot visām valdību veidojošām partijām.

“Tautas partija Latvijas politikā nav jaunpienācējs, Jūsu kontā ir nopietna varas partijas pieredze. Ja pirms gada piekritāt palikt valdībā, apzinoties, ka solidāra atbildība par situāciju valstī būs jāuzņemas arī Jums, tad aicinu Tautas partiju arī šobrīd strādāt kopā līdz pat Saeimas vēlēšanām, kā to apņēmāmies veidojot valdību,” savā vēstījumā pauž V.Dombrovskis.

(papildināta no 2.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sds

Valda Dombrovska vēstule Tautas partijai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas