Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Mūrniece aicina iekšlietu ministru uzņemties politisko atbildību un izvērtēt žurnālista Jākobsona lietu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) aicina iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski uzņemties politisko atbildību un rūpīgi izvērtēt izskanējušo informāciju saistībā ar žurnālistu Leonīdu Jākobsonu.

Kā pirmdien konferencē "Gads pēc valodas referenduma: paveiktais un darāmais" pauda Mūrniece, svētdien televīzijas raidījumā Nekā personīga izskanējusī informācija, ka Jākobsons ievietots psihiatriskajā slimnīcā pie noziedzniekiem, ir skandāls, kas pārsniedz Latvijas robežas.

Viņa aicina izvērtēt, vai informācija atbilst patiesībai, norādot, ka amatpersonām par notikušo būs jāatskaitās arī starptautiskām institūcijām. "Rodas iespaids, ka pret žurnālistiem, kas šajā gadījumā ar kaitējošu informāciju vērsās pret Saskaņas centru, izrēķinās kā Krievijā," sacīja Mūrniece.

TV3 raidījums Nekā personīga svētdien ziņoja, ka Jākobsonam uzrādīta apsūdzība saistībā ar Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) elektroniskā pasta vēstuļu publiskošanu. Vairāk nekā pirms gada žurnālists portālā kompromat.lv ievietoja vēstules, kas, pēc žurnālista domām, atklāja amatpersonas otru seju. Par noplūdinātajām vēstulēm Ušakovs vērsās Valsts policijā.

Raidījums vēstīja, ka pēc izmeklētāja Naura Liepiņa iniciatīvas Jākobsons ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš mēnesi pavadīja kopā ar psihiski slimiem cilvēkiem, bet pēc mēneša viņš saņēma slēdzienu, ka ir vesels. Savukārt pats žurnālists raidījumam atklāja, ka slimnīcā ar viņu kopā bija astoņi cilvēki, kuri bija apsūdzēti slepkavībās. Viņam ar tiem cilvēkiem bija jātiekas katru dienu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada martā Jākobsons savas mājas kāpņutelpā piedzīvoja uzbrukumu. Viņa dēla klātbūtnē kāpņutelpā divi nezināmi vīri iepūta Jākobsonam acīs asaru gāzi un sagrieza seju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas