Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Nagla: Mūrniece iejaucas kriminālprocesa gaitā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) nākusi klajā ar paziņojumiem, kas pēc būtības nozīmē iejaukšanos kriminālprocesā, uzskata Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "De Facto" žurnāliste Ilze Nagla. Viņa ir pārliecināta, ka ministre vēlas diskreditēt viņas profesionālo darbību un skaidri pauž savu vēlmi mainīt viņas kā liecinieces statusu tā saucamajā Neo lietā.

"Esmu neizpratnē par to, ka iekšlietu ministre kā politiķe šorīt nāca klajā ar paziņojumiem, kas pēc būtības nozīmē iejaukšanos kriminālprocesā, komentējot detaļas," sacīja Nagla biznesa portālam "Nozare.lv" un uzsvēra, ka viņai patlaban noteikts liecinieka statuss.

Nagla uzskata, ka šāda ministres rīcība ir pretrunā valsts publiskās pārvaldes un kriminālprocesa pamatprincipiem. "Šāda rīcība liecina par to, ka ministre vēršas pret mani personīgi un pret raidījumu "De Facto"," sacīja Nagla, šādu rīcību skaidrojot ar viņas profesionālo darbību.

""De Facto" savulaik gatavotais sižets par fotoradariem, acīmredzot, ministri nokaitinājis un aizskāris. Cenšoties mani padarīt par līdzvainīgu datu noplūdē, ministre cenšas attaisnot tos preses brīvības pārkāpumus, kas notika, veicot kratīšanu un iegūstot informāciju par vairākiem maniem informācijas avotiem, kas arī nav saistīti ar Neo lietu. Informācijas avots var būt arī dokuments, kurus žurnālistiem dažkārt piesūta neidentificēti avoti vai arī tādi avoti, kurus mēs sargājam un neatklājam," pauda Nagla.

Nagla pastāstīja, ka viņa kopā ar "De Facto" un piesaistītajiem juristiem ir pārsūdzējusi lēmumu par viņas dzīvesvietā veikto kratīšanu un pieprasījuši informāciju par to, vai ir noklausītas telefonsarunas un kontrolēta korespondence.

Par notiekošo esot informētas starptautiskās žurnālistu organizācijas un mediju pārstāvji. Ar Naglu esot sazinājusies arī Krievijas televīzija.

Nagla arī norādīja, ka līdz šim nav saņēmusi informāciju par to, ka varētu tikt mainīts viņas kā liecinieces statuss.

Kā ziņots, šorīt intervijā Latvijas Radio iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) sacīja ka kratīšanas mērķis žurnālistes Ilzes Naglas dzīvesvietā bija noskaidrot, kas ir īstais Neo - aizdomās turamais Ilmārs Poikāns vai pati žurnāliste.

Policija jau pagājušajā nedēļā mēģināja to atklāt sabiedrībai korekti, taču neviens to nedzirdēja. "Pagājušā nedēļa bija satraukumu pilna, klīda dažādas baumas, spekulācijas, neviens negribēja ieklausīties otra viedoklī. Pašlaik situācija ir daudz savādāka," skaidroja ministre un piebilda, ka pamata uztraukums bija par žurnālistu un viņu informācijas avotu aizsardzību.

Mūrniece nenoliedz, ka jebkurā situācijā ir svarīgi uztraukties par preses brīvību un žurnālistu aizsardzību, taču šoreiz kratīšana tika veikta Latvijas Republikas pilsones Ilzes Naglas dzīvoklī, uz kuru attiecas visi Latvijā pastāvošie likumi.

Kratīšanas laikā policija atklājusi vēl vairākas lietas, pie kurām pašlaik strādā. Šie cilvēki, vai šis cilvēks Neo, ir ieguvuši un arī apstrādājuši privātos uzņēmumu datus, banku kontus un citu nepubliskojamu informāciju. Policija noskaidro, kādam mērķim šie dati ir sistematizēti. Ministre nekomentēja, vai šie dati jau kaut kur ir izmantoti.

Mūrniece sacīja, ka jūtoties vīlusies. "Sākotnēji arī es ticēju, ka šī Neo armija mēģina uzlabot pasauli, taču tas, ko mēs esam uzzinājuši pašlaik, ļoti atšķiras no tā, ko mēs zinājām par labo Robinu Hudu, kas vēlas glābt pasauli. Es jūtos vīlusies, ka tas nav labais tēls," sacīja ministre.

Pēc viņas teiktā, arī žurnālistiem būtu jājūtas nedaudz pieviltiem, - īstais Neo ir tepat blakus, iespējams, tas ir kāds no viņiem. Ministre norādīja, ka, iespējams, Neo ir bijuši līdzdalībnieki arī Valsts ieņēmumu dienestā (VID), taču pašlaik tās esot tikai aizdomas, policija turpina to skaidrot.

Mūrniece sacīja, ka policijas darbu pašlaik ļoti apgrūtina sabiedrības spiediens, taču viņa saprot, ka cilvēkiem vajag pilnu informāciju par šo lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas