Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Oktobrī vislielākais popularitātes kāpums Saskaņai un NA

Ja 13. Saeimas vēlēšanas notiktu tagad, tad vislielāko vēlētāju atbalstu iegūtu Saskaņa, kurai sekotu ZZS, trešajā vietā atstājot Nacionālo apvienību Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās SKDS aptaujas rezultāti. Partiju popularitātes dinamika liecina, ka vislabāk vēlētāju atbalstu oktobrī izdevies vairot Saskaņai un NA.

Ja šobrīd notiktu vēlēšanas, proporcionāli pārdalot neizlēmušo vēlētāju balsis visām partijām, Saeimā iekļūtu sešu politisko spēku pārstāvji, proti, Saskaņa, ZZS, NA, Jaunā konservatīvā partija, Vienotība un Latvijas Reģionu apvienība (LRA).

Šobrīt par Saskaņu būtu gatavi balsot 22,5 % vēlētāju (pārdalot neizlēmušo balsis - 35,8%), par ZZS - 13,1% (20,9%), bet par NA 9,5 (15,2%). Saeimā iekļūtu arī Jaunā konservatīvā partija ar 6,3% atbalstu pēc neizlēmušo vēlētāju balsu proporcionālas pārdales, Vienotība ar 5,6% un LRA ar 5,4% atbalstu.

30,8% aptaujāto norādīja, ka 13. Saeimas vēlēšanās, ja tās notiktu šajā oktobrī, visticamāk, nepiedalītos.

Savukārt reitingu dinamika rāda, ka Saskaņas popularitāte pieaugusi par 2,3%, bet NA - par 1,9%. Tāpat par 1,5% lielāku vēlētāju atbalstu nekā iepriekš veiktajā aptaujā izpelnījusies ZZS.

Tikmēr nesen dibinātajai partijai Kustība Par šobrīd nāktos palikt "aiz strīpas" - par šo politisko spēku balsi būtu gatavi atdot vien 1,2% vēlētāju.

"Šobrīd izskatās, ka ir tikai trīs partijas, kuras plus mīnus var lepoties ar diezgan stabilu un drošu atbalstu. Tā ir Saskaņa un Nacionālā apvienība - divas partijas, kurām tiešām var runāt par stabiliem atbalstītājiem, viņiem ir elektorāts. Arī ZZS mēs varam pie šīs grupas pieskaitīt, bet ar tādu atrunu, ka viņi šobrīd ir pie varas. Viņus publika arvien vairāk saprot un uztver kā galvenos varnešus un attiecīgi no viņiem arī tiek prasīta vislielākā atbildība par to, kas un kā notiek valstī," aptaujas rezultātus komentē SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

 

 




 

Top komentāri

Istoričeskijs
I
Ja nebūtu 2.pasaules kara, vērā ņemamas būtu arī ebreju un vāciešu partijas.
sicher
s
krievu troļļiem dots uzdevums apspļaudīt visu kas notiek Latvijā ,lai varētu savos mēdekļos klārēt apstulbinātajai krievu tautai , cik slikti Latvijā klājas pēc aiziešanas no pēseresa, jūsu di*šanu te neviens latvietis neņem galvā bet krievi Latvijas presi nelasa , tāpat kā nekatās Latvijas tv, būtu vismaz ciknecik pareizi rakstīt iemācījušies un lietot garumzīmes un pieturzīmes par izrunu pat nerunājot , tas viss jūsu mēdīšanos nodod
I
I
Ko var dir-st vislaik ,ka saskana rulee.. Ko var melot...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas