Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta - Ābiķis sašutis par Segliņa un Zalāna neierašanos uz valdības sēdi

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāts Dzintars Ābiķis nolēmis rosināt partiju izskatīt jautājumu, kādēļ šodien uz Valsts prezidenta Valda Zatlera sasaukto Ministru kabineta ārkārtas sēdi neieradās partijas priekšsēdētājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš un partijas premjera amata kandidāts un pašvaldību un reģionālās attīstības lietu ministrs Edgars Zalāns, aģentūru LETA informēja Ābiķis.

"Es esmu sašutis un satriekts, ka uz Valsts prezidenta rosināto sēdi šajā atbildīgajā laikā, kad pret tajā skatītajiem jautājumiem jāizturas ar vislielāko atbildību, neieradās ne Segliņš, ne Zalāns," sacīja Ābiķis.

Politiķis uzsvēra, ka partijai šis jautājums ir jāizskata, un norādīja, ka gadījumā, ja ir atvaļinājums, tad no tā var arī atgriezties. Viņš arī pauda viedokli, ka tikai kāds nopietni attaisnojošs iemesls var būt attaisnojums sēdes neapmeklēšanai.

Aģentūrai LETA šovakar neizdevās sazināties ar abiem ministriem, jo neviens no viņiem uz telefona zvaniem neatbildēja. Zināms, ka Segliņš šajās dienās atrodas ārpus Latvijas. Uz Diena.lv zvaniem neatbildēja arī TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece.

Savukārt Valsts prezidents pauž nožēlu, ka ministri neatrada iespēju piedalīties valdības sēdē, kurā diskutē par valsts attīstībai tik būtiskus jautājumus, Diena.lv informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Kā ziņots, Zatlers ir sasaucis valdības ārkārtas sēdi, lai apspriestu paveikto un vēl darāmo strukturālo reformu īstenošanā.

Sperot šādu soli, valsts pirmā persona vēlējusies dot stimulu, lai lēmumi par strukturālajām reformām tiktu pieņemti straujāk un ātrāk, vienlaikus saglabājot politisko stabilitāti un veicinot vienotāku un aktīvāku valdības darbu. Tāpat sēdes laikā sniegtie informatīvie ziņojumi, kas iekļauti prezidenta noteiktajā darba kārtībā, plānoti kā uzziņas avots sabiedrībai par veiktajām reformām, it īpaši veselības un izglītības jomā.

Rīgas pils ar sasaukto ārkārtas sēdi vēlas ne vien paātrināt veicamās reformas, bet arī cer uz atsevišķiem konkrētiem lēmumiem, piemēram, attiecībā uz ES struktūrfondu apguves procesa vienkāršošanu.

Zatlers iepriekš norādīja, ka šodienas sēdes rezultāts varētu parādīt valdības vienotību un stabilitāti. "Ja pēc rītdienas sēdes valdība iznāk kā viena komanda ārā, tas būs šīs sēdes panākums. Jo šobrīd vairāk nekā jebkad valstī ir vajadzīga vienota valdība ar vienotiem mērķiem. [...] Šī ārkārtas sēde gan aprīlī, gan šoreiz septembrī ir, lai redzētu visu kopainu, kas notiek katrā nozarē, un lai redzētu valdības darbu kopumā, ne tikai atsevišķa ministra darbu un iespējamās domstarpības vai cīņu par naudu. Rītdienas sēde nav cīņa par naudu. Rītdienas sēde ir par to, kā labāk pārvaldīt valsti," vērtēja prezidents.

Šī jau ir otrā reize, kad Valsts prezidents izmanto savas Satversmē paredzētās tiesības sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi un noteikt tās dienas kārtību. Šādos gadījumos sēdi vada pats prezidents.

Atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad, baidoties no priekšvēlēšanu populisma, sēde bija slēgta, šoreiz tā ir atklāta.


(papildināta 4. un ar 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas