Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

papildināta - Apcietina KNAB aizturēto Bērnu slimnīcas iepirkuma komisijas locekli

Bērnu slimnīcā veiktās kratīšanas lietas ietvaros Korupcijas novērošanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis piecas personas, liecina Citadiena.lv rīcībā esošā informācija. Tiesa vienam no iepirkumu komisijas locekļiem piemērojusi apcietinājumu. Portāls vēsta, ka tas ir Arnis Kramzaks. Par drošības līdzekļiem vēl citiem lietā iesaistītajiem tiesa lemšot ceturtdien. 

Pēc portāla rīcībā esošajām ziņām lieta uzsākta aizdomās par kukuļošanu Bērnu slimnīcas iepirkumos, kas saistīti ar būvniecības un renovācijas darbiem slimnīcas teritorijā. Kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās izņemtas ievērojamas naudas summas, norāda portāls. 

Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece iepriekš pauda pārliecību, ka slimnīcā visi iepirkumi veikti likumīgi. To trešdienas vakarā Latvijas televīzijai pauda arī slimnīcas direktors Dzintars Mozgis. Visi iepirkumi esot veikti likumā noteiktajā kārtībā. Īsā telefonintervijā viņš sacīja, ka viņa rīcībā ir maz informācijas. Šodien darbā neesot bijuši divi darbinieki.

Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders iepriekš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrija ir informēta par KNAB pārbaudi Bērnu slimnīcā, taču "šobrīd nekādu plašāku komentāru nebūs". Kad būs pieejams KNAB lēmums pēc veiktās pārbaudes, tad arī sekos ministrijas komentārs.

KNAB nekādu sīkāku komentāru nesniedz.

Latvijas Avīze šodien vēstīja, ka KNAB vakar veicis kratīšanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) telpās. Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai, ko bija paredzēts svinīgi atklāt oktobra sākumā, tomēr atklāšana atlikta, jo iepirkumus garantējusi valsts un, tā kā kredīts bijis lielāks par 100 000 latiem, vēl nepieciešama saskaņošana ar Finanšu ministriju, norāda laikraksts.

(papildināta trešā rindkopa - ar Dz.Mozga teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas