Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Eksperte: Zatleram jāpiedalās jebkāda veida diskusijās

Nav atšķirības starp priekšvēlēšanu sarunu un debatēm un priekšvēlēšanu laikā kandidātiem ir jāpiedalās jebkāda žanra diskusijās, tā par Valda Zatlera paziņojumu debatēs ar oligarhu partijām tomēr piedalīties portālam Diena.lv sacīja mediju eksperte Sandra Veinberga.Jau ziņots, ka bijušais valsts prezidents V.

Zatlers tomēr piedalīsies priekšvēlēsanu debatēs arī tad, ja tajās piedalīsies oligarhu partiju pārstāvji. Taču iepriekš V. Zatlers atteicās piedalīties Dienas rīkotajā diskusijā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, ko bijušais prezidents pamatojis ar nevēlēšanos iesaistīties jebkāda veida sarunās vai sadarbībā ar A.Lembergu, Aināru Šleseru vai Andri Šķēli. S. Veinberga norādīja, ka žanrus nevajag dalīt, jo kandidātiem nepieciešams izmantot jebkuru viņiem sniegto iespēju."Demokrātija balstās uz runāšanu. Lai arī kā cilvēki nepatiktu, ja gribam konkurēt, jāspēj konkurēt ar argumentiem, nevis ar moralizēšanu," sacīja politologs Ivars Ījabs. Viņš arī norādīja, ka ir grūti pateikt, kādēļ V. Zatlers atteicies piedalīties sarunā ar A. Lembergu, tomēr tas no malas izskatījies pēc baidīšanās. "Prezidents var būt mazrunīgs, jo jāreprezentē valsts, bet ja iesaisties partiju cīņā, tad ir jābūt spējīgam argumentēt, ar ko esi labāks par Lembergu," uzskata I. Ījabs.S. Veinberga sacīja, ka vēlētajiem ir jāredz, ka V. Zatlers aizstāvēsies pret oligarhiem un kādu izeju no oligarhu posta viņš piedāvā. "Arī citās valstīs politiķi parasti negrib sarunāties ar ekstrēmiem populistiem, pie kuriem neapšaubāmi pieder arī Lembergs un Šlesers," sacīja S. Veinberga un piebilda, ka arī V. Zatleram ir grūti diskutēt ar cilvēkiem, kuri nodarbojas ar demagoģiju, tomēr nevar darboties politikā, ja ir tik nepatīkami. Viņa uzskata, ka šādi V. Zatlers varētu zaudēt balsis.Providus pētniece Iveta Kažoka atzina, ka atteikšanās diskutēt ar oligarhiem varētu būt pieņemama rīcība, bet šāds solis mudinātu vēlētājus un politiskos konkurentus to saukt par gļēvulību.

Viņa arī sacīja, ka jābūt ļoti pārliecinošiem iemesliem, lai atteiktu diskusiju, jo "patiesa demokrātija nav iedomājama bez diskusijām".

(Precizēts I.Kažokas sacītais)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas