Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - PLL deputātu kandidātu sarakstu vēl nereģistrē; sarakstā neiekļauj antipraidistu

Politiskās apvienības Par labu Latviju! (PLL) 10.Saeimas deputātu kandidātu saraksts tikšot reģistrēts pirmdien pēc papildu dokumentu saņemšanas no apvienības, sola _PLL _preses sekretārs Edgars Vaikulis. Tikmēr kļuvis zināms, ka _PLL _sarakstā nav iekļauts LPP/LC biedrs Jānis Dzelme, kurš plašāk zināms kā aktīvs antipraidists.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) konstatējusi dažu dokumentu iztrūkumu, proti, ir runa par dažu deputātu kandidātu apliecinājumu par piekrišanu kandidēt vēlēšanās. Kā teica E.Vaikulis, tā ir tehniska kļūme, kas tiks novērsta.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa Diena.lv teica, ka PLL sarakstam elektroniski iesniegtie dokumenti bija kārtībā, taču par PLL deputātu kandidātiem netika iesniegts izdrukāts un paša kandidāta parakstīts apliecinājums, ka viņš piekrīt kandidēt. Šā iemesla dēļ CVK nevar pieņemt PLL sarakstu. Kā zināms, pilnais deputātu kandidātu saraksts ietver 115 deputātu kandidātus.

Tiklīdz partiju apvienība šos trūkumus novērsīs, CVK sarakstu pieņems un virzīs tā reģistrēšanai.

Kā vēsta žurnāls Ir, savulaik par mēslu mešanu praida dalībniekiem tiesātā draudzes Jaunā paaudze locekļa un LPP/LC biedra Jāņa Dzelmes kandidatūra sākotnēji apstiprināta PLL deputātu kandidātu sarakstam, taču pēdējā brīdī viņa vārds no saraksta svītrots.

Pats J.Dzelme aizdomās tur Gunti Ulmani, kurš esot licis viņa vārdu svītrot no saraksta.

(papildināta ar CVK viedokli)

PLL preses sekretārs E.Vaikulis Diena.lv noliedza, ka G.Ulmanis būtu ietekmējis šā kandidāta izslēgšanu no saraksta. Viņš teica, ka gandrīz visos vēlēšanu apgabalos apvienībai bija vairāki kandidāti uz vienu vietu, tāpēc konkurence bijusi liela, uz dažām vietām pat vairāki kandidāti. Viņš apliecināja, ka arī J.Dzelme bijis starp tiem. Apvienības valde izvērtējusi pēc iepriekš izvirzītajiem kritērijiem visus sarakstā iekļaujamos kandidātus. E.Vaikulis pieļauj, ka šis kandidāts acīmredzot nav izturējis šo sietu un viņa vietā iekļauts cits.

Par Rīgas praida dalībnieku apmētāšanu ar mēsliem 2006.gadā tiesa J.Dzelmem piesprieda 100 stundu ilgu sabiedrisko darbu, ko viņš esot atstrādājis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas