Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Partija "Par prezidentālu republiku" iesniedz sarakstu, startēs arī Marģeris Martinsons un Zīgerista līdzgaitnieks Kostanda

Arī partija "Par prezidentālu republiku" (PPR) piektdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegusi savu vēlēšanu programmu un deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām, liecina CVK mājaslapā publiskotā informācija.

Atbilstoši likumam šie deputātu kandidāti vēl jāapstiprina CVK sēdē, kas paredzēta pirmdien. Līdz ar to patlaban CVK jau ir reģistrēts viens - apvienības Saskaņas centrs - saraksts, bet vēl reģistrējami piektdien iesniegtie divi - PPR un arī partijas Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) kandidātu saraksti.

PPR gan nav pieteikusi maksimālo pieļaujamo skaitu deputātu kandidātu, kas šajās vēlēšanās ir 115. Tā savos sarakstos iekļāvusi tikai 93 kandidātus, kas ir vēl nedaudz mazāk kā PCTVL.

Rīgas vēlēšanu apgabalā PPR saraksta līderis ir šīs partijas valdes loceklis un basketbola skolas Rīga direktors Guntis Šēnhofs. Savukārt kā pēdējais šajā sarakstā iekļauts bijušais 5. un 6.Saeimas deputāts Odisejs Kostanda, kurš savulaik kopā ar Joahimu Zīgeristu izveidoja partiju Tautas kustība Latvijai, kā arī vēlāk dibināja partiju Latvijas brīvībai.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs ir cits PPR valdes loceklis un uzņēmuma Aiguta ģenerāldirektors Aigars Taukulis, bet 16.numurs atvēlēts odiozajam Pasaules latviešu nācijas glābšanas asociācijas Dižģimene prezidentam un daudzbērnu tēvam Marģerim Martinsonam. Šajā sarakstā iekļauts arī bijušais Saeimas deputāts Oskars Grīgs.

Latgales vēlēšanu apgabala saraksta līderis ir Latvijas Tirgotāju un ražotāju kopienas prezidents Leons Bojārs.

Kurzemē PPR līderis ir partijas valdes loceklis un bijušais Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Dainārs Dambergs.

PPR valdes priekšsēdētājs un bijušais Jelgavas pilsētas domnieks, kā arī kādreizējais Jelgavas maiznieka un Liepājas maiznieka valdes priekšsēdētājs Einars Grigors ir pirmais numurs Zemgales vēlēšanu apgabalā.

Vēlēšanu programmas un deputātu kandidātu saraksti CVK iesniedzami vēl līdz 3.augustam.

10.Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

Visus kandidātu sarakstus var aplūkot šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas